• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

kilka pytań - nowe akwarium(140l)

Napisz jakie masz wymiary akwarium to dobierzemy oświetlenie.Ph bym się nie przejmował zejdzie jak będziesz podawał co2.Ja osobiście zamiast kirysków polecam piskorki.

80 długość,35 szerokość,50 wysokość
piskorki mało widoczne są, a u kirysków nie wiem czy mi dna nie przekopią ale to się okaże

Kiryski nic Ci nie zrobią, to nie są łopaty. Pogrzebią trochę w dnie i tyle. Owszem przy dnie z piasku trzeba mieć dobrze ukorzenione rośliny zanim się tam wpuści kiryski. Bo przy przekopywaniu mogły by coś wykopać. Ale przy ukorzenionych roślinach nie ma szans, żeby coś zniszczyły.

Co do piskorków, wszystko zależy od koloru dna i ich liczebności.

P.S
Bardzo niestandardowy baniak. Trochę szkoda, że taka wysokość bo dużo litrów w zasadzie na marne poszło Smile

Jeśli potrzebujesz pomocy w założeniu akwarium lub szukasz kogoś kto może Ci założyć lub zrestartować akwarium. Pisz!

Za rok sie kupi z 300l Smile
nie miałem możliwości na większe w pokoju bo chęci były

A jakie masz teraz w nim oświetlenie i pokrywę ?

(24.01.2012, 10:07)pawcio449 napisał(a):  A jakie masz teraz w nim oświetlenie i pokrywę ?

tak jak pisałem Oświetlenie: 2x18 W ale to na pewno ulegnie zmianie
pokrywa Wymiary: 80x35 cm akwarium jest profilowane

Ooo słabiutkie oświetlenie, na pewnie musisz coś dołożyć, bo Ci nic nie urośnie Smile

Jeśli potrzebujesz pomocy w założeniu akwarium lub szukasz kogoś kto może Ci założyć lub zrestartować akwarium. Pisz!

Skocz do: