16.01.2012, 11:38
Niech będzie, pokażę co mam.
Akwarium ogólne.
Sprzęt:
Filtr MiniKani 120 z wkładami, które były w zestawie + deszczownica
Oświetlenie standard 2 x 18W + odbłyśniki
Grzałka 100 W
Termometr
taki fajny, żółty
Flora: Limnofilia sessiflora, nurzaniec, trochę moczarki, mech jawajski, ludwigia repens, (zdjęcie sprzed jakichś 2 tygodni, widać żabienice - będą wymienione na rogatka)
Fauna:
- otosek x5
- gupik x1+2
- razbora klinowa x11
- neon innesa x2(za niedługo oddam)
- zbrojnik niebieski x1+1
Podłoże: żwir kwarcowy małej granulacji
Nawożenie: Plantamin Tetry (20 ml co tydzień po podmianie)
Kilka słów: Zbiornik zalany nie pamiętam kiedy... jakoś 1 albo 2 kwartał zeszłego roku. Jedyny problem to glony... Nie atakują jakoś ostro, ale cholera, ciężko mi z nimi, nie wiem czy za mało światła czy czegoś w akwarium brakuje(testów nie robiłem)... Wyczytałem na forum o przerwie w oświetleniu - dzisiaj to wdrożyłem w życie. Na dzień dzisiejszy w akwarium jest trochę mnie roślin, które ostro przyciąłem z racji glona a i tak szpetnie mi ludwigie atakuje...
Akwarium ogólne.
Sprzęt:
Filtr MiniKani 120 z wkładami, które były w zestawie + deszczownica
Oświetlenie standard 2 x 18W + odbłyśniki
Grzałka 100 W
Termometr
taki fajny, żółtyFlora: Limnofilia sessiflora, nurzaniec, trochę moczarki, mech jawajski, ludwigia repens, (zdjęcie sprzed jakichś 2 tygodni, widać żabienice - będą wymienione na rogatka)
Fauna:
- otosek x5
- gupik x1+2
- razbora klinowa x11
- neon innesa x2(za niedługo oddam)
- zbrojnik niebieski x1+1
Podłoże: żwir kwarcowy małej granulacji
Nawożenie: Plantamin Tetry (20 ml co tydzień po podmianie)
Kilka słów: Zbiornik zalany nie pamiętam kiedy... jakoś 1 albo 2 kwartał zeszłego roku. Jedyny problem to glony... Nie atakują jakoś ostro, ale cholera, ciężko mi z nimi, nie wiem czy za mało światła czy czegoś w akwarium brakuje(testów nie robiłem)... Wyczytałem na forum o przerwie w oświetleniu - dzisiaj to wdrożyłem w życie. Na dzień dzisiejszy w akwarium jest trochę mnie roślin, które ostro przyciąłem z racji glona a i tak szpetnie mi ludwigie atakuje...