5
Może spróbuj założyć prefiltr z gęstą gąbką.
112l Malawi,54l kotnik dla młodych Saulosi Coral
1
Dalej to samo, juz zachodze w glowe i szukam innej przyczyny! Moze to za duzy przeplyw wody w takim akwarium , mam filter o przeplywie 1000l/h a moze to wina kurtyny napowietrzajacej ktora jest na cala dlugosc akwarium i podnosi z dna caly ten syf jak myslicie ?
38
Powiedz do czego taka kurtyna powietrzna jest ci potrzebna?
1
Sam nie wiem , naogladalem sie filmikow na youtube i powiem ci ze to bardzo ladnie wyglada i nie wiem czy to wlasnie mnie nie zgubilo ! Dzisiaj pojade do sklepu i kupie maly kamien , poczekam pare dni na efekt! Jak cos sie zmieni to dam znac ok ( moze cos polecisz?)
38
(14.01.2012, 13:34)gumis35 napisał(a): Sam nie wiem , naogladalem sie filmikow na youtube i powiem ci ze to bardzo ladnie wyglada i nie wiem czy to wlasnie mnie nie zgubilo ! Dzisiaj pojade do sklepu i kupie maly kamien , poczekam pare dni na efekt! Jak cos sie zmieni to dam znac ok ( moze cos polecisz?)
Po cholerę Ci jakieś kamienie napowietrzające?Mnie wkurza jak jakieś bąbelki unoszą się w wodzie.Przecież akwa lepiej wygląda jak jest przejrzyście.Jeśli chodzi o napowietrzanie to ruch powierzchni wody doskonale napowietrza wodę.
W swoim akwa (200l)mam głowicę taką jak twoja do tego Tetra 700 zew i woda kryształ ze sporą obsadą pyszczaków.
Więc u Ciebie powinno być to samo.Zmętnienie powinno szybko ustąpić.
6
True. Żadne napowietrzanie nie jest potrzebne, jeśli woda wypływająca z filtra powoduje ruch powierzchni(deszczownica na ten przykład) i dobra ilość roślin - produkują tlen.
1
Z waszych postow wynika ze mam odlaczyc ta kurtyne ???? A co mozecie mi powiedziec o podawaniu co2 w tabletkach dla lepszego rozwoju roslin? Moja dziewczyna chce abym mial akwarium bardziej kolorowe tz. wiecej jakis pierdul,ozdobek a ja bardziej marze o roslinnym, bardziej przypominajacym nature bo z zamilowania jestem wedkarzem !!!!!
3
O kolega od kija

doskonale wiem o co Ci chodzi

Trzymaj się tego postanowienia a będziesz miał piękny baniaczek. Ja niestety nie mam smykałki florystycznej i roślinki sadze tak jak mi się wydaję. Z czasem mam nadzieję, że to sie zmieni. Powodzenia i połamania
22
1.Kurtyna w ogóle nie potrzebna.
2.Żadnych śmieci w akwarium, akwarium powinno być jak najbardziej naturalne.
3.Co2 w tabletkach to lipa jak chcesz roślinniaka zainwestuj w butle Co2
Jeśli potrzebujesz pomocy w założeniu akwarium lub szukasz kogoś kto może Ci założyć lub zrestartować akwarium. Pisz!
4
Witam mam problem z woda a nie bardzo wien jak opisać może doradzcie coś a la zrzuce film