• 3 Głosów - 3.67 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Eutanazja - jak humanitarnie zabić / dobić rybę dla której nie ma ratunku ?

(04.12.2011, 17:58)matisss napisał(a):  A co myślicie o porażeniu prądem. Zamiast krzesła elektrycznego kubek elektryczny
A może mózg sobie pod prąd podłącz?? Wink

Rybkę w chusteczkę, na kamień, beton, czy deseczkę i uderzenie młotkiem. Nie zdąży poczuć nawet, szybko i bezboleśnie Smile

Temat został wyczyszczony, proszę nie spamować. Poza tym nie wiem co Was tak bawi w tym temacie.
W niektórych się jakieś dziwne sadystyczne skłonności odzywają (mam na myśli pomysły z prądem, zagazowywaniem, moczeniem w dziwnych płynach i zamrażaniem...
Kejdi

(05.12.2011, 03:23)Tyberiusz napisał(a):  Rybkę w chusteczkę, na kamień, beton, czy deseczkę i uderzenie młotkiem. Nie zdąży poczuć nawet, szybko i bezboleśnie Smile

Temat został wyczyszczony, proszę nie spamować. Poza tym nie wiem co Was tak bawi w tym temacie.
W niektórych się jakieś dziwne sadystyczne skłonności odzywają (mam na myśli pomysły z prądem, zagazowywaniem, moczeniem w dziwnych płynach i zamrażaniem...
Kejdi

W sumie to kiedyś więźniowie skazani na śmierć kończyli właśnie na krześle elektrycznym więc to jest stosunkowo szbki proces, a napewno szybszy niż zamrażanie lub "narkotyzowanie"

A wiesz jakie działanie na ryby ma prąd z gniazdka? Jak nie to proponuje się douczyć.

(05.12.2011, 17:29)matisss napisał(a):  W sumie to kiedyś więźniowie skazani na śmierć kończyli właśnie na krześle elektrycznym więc to jest stosunkowo szbki proces, a napewno szybszy niż zamrażanie lub "narkotyzowanie"
Pewnie nie bez przyczyny w cywilizowanych krajach stosuje się teraz inne metody. Tylko proszę nie zaczynajmy tu dyskusji politycznych...

(05.12.2011, 18:09)Kaef napisał(a):  A wiesz jakie działanie na ryby ma prąd z gniazdka? Jak nie to proponuje się douczyć.
Gorzej jak postanowi zbadać sprawę eksperymentalnie... Wink

(06.12.2011, 18:00)Kejdi napisał(a):  
(05.12.2011, 18:09)Kaef napisał(a):  A wiesz jakie działanie na ryby ma prąd z gniazdka? Jak nie to proponuje się douczyć.
Gorzej jak postanowi zbadać sprawę eksperymentalnie... Wink
Niech bada, tylko niech nie wkłada łap, (ani niczego innego do baniaka Tongue ). O podłączaniu prądu stałego nie wspomnie bo tego nie wolno robić z rybami bez zezwolenia.

Pod tym linkiem są pirotechniczne metody, a właściwie metoda.

Niestety poziom inteligencji tych ludzi porównywalny jest z ogórkiem.

Nie obrażaj ogórka, jest inteligentniejszy od takich zje... .

[11l-Zbiera kurz na półce]
[25l-Czeka na nową aranżacje]
[112-ogólne]

Na ryby nie wiem ale za to w 3 klasie gimnazjum dostałem 5 z fizyki za usmażenie kiełbasy za pomocą kabla z wtyczką i 2 widelców Smile
taki mały of top Smile

"Alejami wycackany szedł se jakiś gość,
Facjata niby owszem, może być.
I nagle potknął się o kamień rycząc "Och, psiakość!
Jak oni mogą w tej Warszawie żyć!...""

Tylko chce zwrócić uwagę, że zamrażanie (stopniowe obnizanie temperatury wody) nie jest sadystyczne i to jedno z lepszych rozwiązań dla tych co nie mają serca przywalić młotkiem w chorego pupila.
Konsekwencje hipotermi dla samego zwierzęcia nie są ogromnym cierpieniem. Im niżej temperatura zejdzie to mięsnie zaczynają drętwieć, oddech się zwalnia (występują przerwy w oddechu), TK się zwalnia i pojawiają się zaburzenia rytmu, odczuwanie bólu niknie a następuje apatia.

[112l] Iwagumi "dla ubogich"

http://www.akwaswiat.net/-112l-iwagumi-d...31322.html

Stosuję "zdrowe" podejście do akwarystyki...

Skocz do: