• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Filtr zewnętrzny(kubeł)

Cześć, możecie mi powiedzieć czy jeśli mam pokrywę w akwa to te wszystkie rurki i tp. zmieszczą się przez tą jedną szpare. Czy potrzeba więcej dziur??
(sorry że tak nie jasno, ale nie umiem wytłumaczyć)

Napisz jaki masz filtr, bądź jaki chcesz kupić. Może któryś z forumowiczów ma taki i Ci napisze jakie wymiary mają przyłącza/wężyki przy danym filtrze, potem zmierzysz ile masz miejsca w pokrywie i będziesz wiedział Smile pozdr

Najlepiej zrób fotę tego otworu albo go zwymiaruj. Tak czy inaczej bedziesz musiał ją podciąć jeżeli się nie zmieszczą.

530l - Malawi
530l - Zimne
400l - Towarzyskie
77l - 2D
160l - Tanganika
54l Kotnik

Nie udzielam porad na PW i GG

Planuje zakup HW-302 i akwarium 112l+pokrywa. Więc nie wiem jakie ma wymiary.

(13.11.2011, 16:17)tajniakseba napisał(a):  Planuje zakup HW-302 i akwarium 112l+pokrywa. Więc nie wiem jakie ma wymiary.

To skąd my mamy wiedzieć czy ci się zmieści skoro nawet jej nie masz. Każda pokrywa jest inna...

Tak jak napisałem wcześniej. I tak pewnie bedziesz musiał podciąć plastik.

530l - Malawi
530l - Zimne
400l - Towarzyskie
77l - 2D
160l - Tanganika
54l Kotnik

mam hw-303b i pracował w akwarium 112l profil nie cięłam nigdy plastiku, a wszystko się zmieściło

Pozdrawiam Katarzyna
396l-Azja
240l -pielęgnice
12l- krewetki

O taką odpowiedz mi chodziło Kasiu. Wielkie dzięki

(13.11.2011, 17:00)kaasiaa napisał(a):  mam hw-303b i pracował w akwarium 112l profil nie cięłam nigdy plastiku, a wszystko się zmieściło

A ja miałem pięć różnych akwariów od 80 do 200 litrów i w dwóch trzeba było podcinać obudowę...

530l - Malawi
530l - Zimne
400l - Towarzyskie
77l - 2D
160l - Tanganika
54l Kotnik

Jak się nie zmieści to będziesz musiał lekko podciąć pokrywę co wiąże sie z utratą gwarancji pokrywy. Ale pokrywa to element, który służy wiele lat więc nie powinno być problemu.

Gwarancja na pokrywę, przynajmniej tę Wromaka jest dla mnie zbędna. Plastik mi się zepsuje? A jak się "elektronika" zepsuje, to jest powód, żeby poludzki statecznik tam włożyć Smile

Skocz do: