• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Bezpieczny nawóz

Byłem w zoologu i znalazłem nawóz z mikro i makroelementami w płynie. Kupię go w poniedziałek, dziękuję za pomoc Wink

Jeszcze jedno pytanko.
Na opakowaniach tych nawozów, w płynie, pisze że trzeba stosować do wody wcześniej zdemineralizowanej. "Dawkować należy bezpośrednio do wody podmienianej lub do akwarium bezpośrednio po częściowej podmianie wody na wodę uprzednio zdemineralizowaną " .Tu chodzi o to żeby była odstana ?

Kup destylowaną w markecie, jest np. w Auchan. Chyba że masz dostęp do filtra RO.

Czyli jeżeli podmieniam 15 litrów to muszę kupić 15 litrów destylki czy tylko rozcieńczyć trzeba i wlać do odstanej kranówki ?

Źle cie zrozumiałem. Myślałem że chodzi ci o rozrobienie nawozu w wodzie, a ty pytasz o podmiany.
Jak nie masz dostępu do filtra RO, to raczej nie kupuj specjalnie destylki co tydzień i lej po prostu kran.

Tak właśnie też myślałem Wink
Dzięki wielkie.

Kupiłem Planta Gainer Classic Smile
Zamierzam stosować 1ml w poniedziałki i czwartki, na razie. Na etykiecie jest napisane żeby przy podmianach lać, ale w necie pisze że lepiej podzielić dawkę na okres między podmianami tak też zrobiłem.
Temat do zamknięcia.

Skocz do: