• 2 Głosów - 3 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[45] Baniaczek ZdonuSia :D

(18.10.2011, 21:54)ZdonuS napisał(a):  Żadnych z tych roślin które podałeś .. nie zgadłeś ..

Czemu sądzisz że In-Vitro przy moich warunkach to zły pomysł ? Oświetlenie to 3W/1L
Narazie niczym nie nawoże . ;D
Skoro Ty się tak znasz na roślinach to wstaw lepsze zdjęcia i sam je sklasyfikuj.Oczywiście mogłem się mylić gdyz fotki sa niewyrażne
Ty przy tych warunkach nie potrzebujesz emersów tylko łatwych w uprawie submersów

Witaj. Skoro to Twoje pierwsze akwarium to jest taki standardzik można by rzec. Ogólnie to jest kilka rzeczy, które mi się nie podobają. Najbardziej rzuca się w oczy ten gruz na dnie. Jest delikatnie mówiąc brzydki. Piasek pod spód dałeś niepotrzebnie, nic Ci on nie da bo nie jest to żaden substrat dla roślin czy ziemia(z którą póki co nie radze Ci się bawić). Wywalił bym też te trzy skałki z tyłu a korzenie dał na środek, co tak mają w kącie stać. Weź sobie za priorytet zmajstrowanie jakiegoś tła, przecież to chwila roboty jeśli masz brystol. Z roślin to masz nie jeden, a trzy gatunki, bo widzę tam zwartki(chyba crytocoryne lutea, bo sam takie mamWink), strzałkę i jakąś żabienice. Radzę Ci poczytać o roślinach, jakie by pasowały do Twoich możliwości w akwarium i dołożyć jeszcze z jedną świetlówkę. Jak już posiądziesz trochę wiedzy to można by było coś ładnego wykombinować...

Oddaj na kilka dni ryby do kolegi / zoologicznego na przechowanie. Wymień żwir na piach ( nie musi być z akwarystycznego byle żeby nie miał dodatków) , moim zdaniem skały możesz zostawić a na nich posadzić mech np java moss, christmass moss, Erect moss , i wymień świetlówkę na jakąś dla roślin albo przerób pokrywę żeby mieściła chociaż jedną świetlówkę więcej ( mam tą samą pokrywę z oświetleniem 15 W ale dla roślin ale i tak nie jestem zadowolony) Jak się zdecydujesz na wymianę oświetlenia to możesz się zając trawniczkiem np z glosii. Zobacz galerię, niektórzy akwaryści z forum mają bardzo fajne akwaria z samymi mchami i roślinami trawnikowymi.

Nowe 112 litrów :):):):):) Na razie w budowie :)

http://www.akwaswiat.net/-112l-towarzysk...#pid265554

Pomagam w przeprowadzaniu restartu akwarium w odległości do 20km od Jastrzębia-Zdroju
info gg: 9823462

Witam ; )
Malutkie zmiany w wystroju zbiorniczka
Nie będę się rozpisywał sami zobaczcie ; )

Fotki :
Nudy na lekcji Niemieckiego Big Grin

Nowy korzonek ; )

I całe akwarium :

A co to za znaczki pocztowe? Smile

Za małe te zdjęcia Wink

No widac badylek jeszcze nie tonieWink,co robia te wielkie kamieniasy?w 45l Rozumiem ze sa na chwile by to drewienko utrzymac na dnie.

No nie tonie nie tonie ; ) Jak ten "krzak" zatonie sam już to tego największego wyciągne ; )
A ten po lewej kamyczek zasłania grzałkę ; )

Fotki :
Akwarium
Korzonek

No teraz coś widać w końcu Smile

korzonek fajny fajny Wink

; )
Jakie polecasz roślinki do tego zbiornika ?Big Grin

EDIT :
Wydaje mi się że pleśń mi się robi w akwa .. Sad

Sami zobaczcie :
Stefan i korzeń Big Grin
A tu glonek i chyba pleśń .. Sad

Będę robić restart akwarium.
Mam akwaium 50 cm I chciałbym zrobić tak że 15-18 cm od lewej strony bedzie piasek a reszta akwarium jakies podloze bazalt może albo cos w tym stylu ; )
Ale jest jeden problem a mianowicie to że ten piasek bedzie mi się zsypywałał na ten bazalt i za chwile tego bazaltu nie będzie .. ; /
Jak to mam od tego "odgrodzić" żeby mi się to tam nie zsypywało ?

Skocz do: