• 3 Głosów - 2.33 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[45l - LT] DuH-a towarzyskie od zera

Kondycja roslin super,fajny korzonek.Smile

Dziękuję za pozytywne reakcje Big Grin
Kolejna aktualizacja.
Doszły krewecie AMANO 3szt.
Zdechły 2x neon CZERWONY - ospa
Wgłębkę dałem na kamień i leży na dnie - próbuje coś tam odbijać ale jest obskubywana przez gupiki.
Poza tym nic ciekawego Smile pełny opis obsady i zasadzenia roślinnego w pierwszym poście.

Akwarium 70dni po zalaniu:

Akwarium super Smile Czekam tylko, aż Ci trawniczek urośnie Smile
Tak już będzie czy czekasz, aż zarośnie?

Nowe 112 litrów :):):):):) Na razie w budowie :)

http://www.akwaswiat.net/-112l-towarzysk...#pid265554

Pomagam w przeprowadzaniu restartu akwarium w odległości do 20km od Jastrzębia-Zdroju
info gg: 9823462

Trawniczek (sitowie) rośnie bardzo powoli ale pozwalam mu zarosnąć ile chce, wywalam natomiast [Sagittaria subulata] po około 6sadzonek na tydzień bo rośnie jak chwast, a nie chce mieć całego dna w tej roślinie a było by tak po 30dniach Tongue zastanawiam się co jeszcze dać na tył... może już nic Wink

na tył jak już to nurzańca jakiegoś, ale ja bym zostawił tak jak jest Smile
Jak zarośnie to dodaj zdjęcia Smile A tego Sagittaria subulata nikt znajomy nie chce kupić? Mogło by akwarium zarabiać same na siebie, bo z doświadczenia wiem, że 45 litrów to niejest duży wydatek miesięczny ( max 20-30 zł)

Nowe 112 litrów :):):):):) Na razie w budowie :)

http://www.akwaswiat.net/-112l-towarzysk...#pid265554

Pomagam w przeprowadzaniu restartu akwarium w odległości do 20km od Jastrzębia-Zdroju
info gg: 9823462

Te drewno fajnie się komponuje z ludwigia, zbiorniczek bardzo przyjemny dla oka..Smile

(21.10.2011, 21:54)pawciotr napisał(a):  na tył jak już to nurzańca jakiegoś,

nurzaniec mi się nie podoba i nie będzie go w tym akwa Smile narazie zostawiam do zarośnięcia, zobaczymy potem, nikt w okolicy nie chce kupować tych roślin, w sklepie tez nie chcą.

Zastanawia mnie brak czerwonego koloru u ludwigii - mimo podawania Fe.

Czerwony kolor ludwigi ujawnia się dopiero przy mocnym oświetleniu wiem bo sam tak miałem, zaczerwieni się gdy liście będą przy powierzchni wody to zrobią się czerwonawe.

Mała aktualizacja Smile
- doszła cryptokoryne brown
- Gupik endllera ma potomstwo x6
- krewecia RC nosi jajeczka
- doszło 2x Cristal RED
To małe zielone na dole to wgłębka zrobiona na siatkę do kamienia.
Poza tym wszystko rośnie i ma się ok Smile

Akwarium ma 90dni.

Ładnie rosną sobie roślinki Wink

Skocz do: