12
(13.10.2011, 19:49)Tyberiusz napisał(a): (13.10.2011, 18:47)Lastmale napisał(a): Temperatura barwy Kandela
A to jakieś nowe pojęcie w fizyce?
Albo temperatura barwowa, którą wyraża się w stopniach Kelvina;
Albo Kandela, czyli jednostka światłości.
Poza tym w linku jest wystarczająco dużo informacji, żeby stwierdzić, że jest to żarówka nadająca się do żyrandola, a nie do akwarium. Istnieje coś takiego, jak spektrum, które bez problemu można odczytać z w/w informacji.
Aby porownac z zarowkami halogenowymi, swietlowkami, lampami LED badz superjasnymi diodami LED, najlepiej posluzyc sie natezeniem oswietlenia podawanym w luksach. Jego wartosc oblicza się na podstawie swiatlosci podawanej w kandelach, ktora z kolei wyznacza się ze strumienia swiatla dzieląc jego wielkosc.
Wiec nie mow mi o nowych pojeciach w fizyce bo to jest smieszne.
20
No co Ty nie powiesz, pochwal się lepiej, skąd to skopiowałeś, bo Twój pierwszy akapit dotyczy czego innego i nijak ma się do tematyki poruszonej w tym temacie.
Drugiego nawet nie skomentuję.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13.10.2011, 20:54 {2} przez
Tyberiusz.)
12
(13.10.2011, 20:53)Tyberiusz napisał(a): No co Ty nie powiesz, pochwal się lepiej, skąd to skopiowałeś, bo Twój pierwszy akapit dotyczy czego innego i nijak ma się do tematyki poruszonej w tym temacie.
Drugiego nawet nie skomentuję.
Daje Ci do zrozumienia ze zanim cos napiszesz to sie gleboko zastanow,filozofie od nowych pojec fizycznych.
20
http://www.chip.pl/artykuly/tips-tricks/...je-zarowek
Przepisać ze strony bez polskich znaków, to ja też potrafię, tyle, że ja wiem o czym piszę, a nie bezmyślnie kopiuję coś, co dotyczy zupełnie innych zagadnień.
12
Nie zmienia to faktu ze byles w bledzie.
20
Człowieku, Ty chyba jesteś niepoważny.
Nie dość, że nie masz bladego pojęcia na tematy fizyczne, prawa i reguły, jednostki opisujące poszczególne elementy światła, to jeszcze bezczelnie, ale bezskutecznie próbujesz mi udowodnić, że nie mam racji, to jeszcze kopiujesz cudze artykuły naruszając jednocześnie prawa autorskie.
Ty się zastanów trochę nad sobą.
Koniec dyskusji z mojej strony
12
Super pod kazdym wzgledem niema sie do czego przyczepic,kazdy twoj nastepny post to nastepna dawka smiechu.Juz dawno dalem Ci to do zrozumienia.The-end