• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Jak zbić pH dla Paletek ?

Oo to już wykracza poza moje kompetencję, widziałam podobny temat w chorobach ryb, poszukaj, z tego co pamiętam chodziło o mieczyki, ale może coś ci to podpowie

Pozdrawiam Katarzyna
396l-Azja
240l -pielęgnice
12l- krewetki

Hmm tylko w mieczykach bd wyglądać leczenie innaczej i u Dyskowców

Nicienie jak mają takie odchody. Pisałeś, że karmisz też sercem wołowym. Musisz wytępić te nicienie. Pamiętaj o trzymaniu temperatury 30 stopni i raz na tydzień jedna czubata łyżka soli niejodowanej przy podmianach. Sól dostępna między innymi w realu. Zdjęcia faktycznie za dużo nie oddają. Przypatrz się płetwom,brzuchowi oczom i opisz każde po kolei np. Brzuch z przodu widać, że jest wąski nawet po jedzeniu,na płetwach boczny widać białe mleczne zabarwienia,soczewka oka jest mleczna na głowie lub na ciele widać białą warstwę np. kisielu.

(10.09.2011, 18:25)toomeka@wp.pl napisał(a):  Nicienie jak mają takie odchody. Pisałeś, że karmisz też sercem wołowym. Musisz wytępić te nicienie. Pamiętaj o trzymaniu temperatury 30 stopni i raz na tydzień jedna czubata łyżka soli niejodowanej przy podmianach. Sól dostępna między innymi w realu. Zdjęcia faktycznie za dużo nie oddają. Przypatrz się płetwom,brzuchowi oczom i opisz każde po kolei np. Brzuch z przodu widać, że jest wąski nawet po jedzeniu,na płetwach boczny widać białe mleczne zabarwienia,soczewka oka jest mleczna na głowie lub na ciele widać białą warstwę np. kisielu.

Sól normalną stołową?Czy akwarystyczną?

Normalną stołową ale niejodowaną ja takiej normalnie w kuchni używam do kupienia praktycznie bez problemu

Pozdrawiam Katarzyna
396l-Azja
240l -pielęgnice
12l- krewetki

(11.09.2011, 08:39)kaasiaa napisał(a):  Normalną stołową ale niejodowaną ja takiej normalnie w kuchni używam do kupienia praktycznie bez problemu

Nie zaszkodzi to im?
I przy podmianach łyżkę stołową dodać do akwarium ?

Nie na pewno nie zaszkodzi ja swojego czasu dawałam przy podmianach wody tak profilaktycznie. Dokładnie do podmian dodajesz sól, działa odkażająco

Pozdrawiam Katarzyna
396l-Azja
240l -pielęgnice
12l- krewetki

(10.09.2011, 18:25)toomeka@wp.pl napisał(a):  Nicienie jak mają takie odchody. Pisałeś, że karmisz też sercem wołowym. Musisz wytępić te nicienie. Pamiętaj o trzymaniu temperatury 30 stopni i raz na tydzień jedna czubata łyżka soli niejodowanej przy podmianach. Sól dostępna między innymi w realu. Zdjęcia faktycznie za dużo nie oddają. Przypatrz się płetwom,brzuchowi oczom i opisz każde po kolei np. Brzuch z przodu widać, że jest wąski nawet po jedzeniu,na płetwach boczny widać białe mleczne zabarwienia,soczewka oka jest mleczna na głowie lub na ciele widać białą warstwę np. kisielu.

Hmm nie widzę żadnych objaw tylko te białe odchody oczy płetwy są okej

why not just google it

why not just google it

Skocz do: