• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Jak zbić pH dla Paletek ?

Nie ciekawie to zaczyna wyglądać , a nie chce żeby zdechły.

Jeść jedzą takto pływać pływają chyba, że wejdziesz do pokoju?
Inne parametry podaj. Odmulasz co podmianę dno akwarium?
Zrób każdej zdjęcie z bliska z boku i z przodu i wstaw je (obejrzymy je i może coś stwierdzimy). Tylko proszę dobrej jakości

(08.09.2011, 22:26)toomeka@wp.pl napisał(a):  Jeść jedzą takto pływać pływają chyba, że wejdziesz do pokoju?
Inne parametry podaj. Odmulasz co podmianę dno akwarium?
Zrób każdej zdjęcie z bliska z boku i z przodu i wstaw je (obejrzymy je i może coś stwierdzimy). Tylko proszę dobrej jakości

Tak, jedzą.
NO3- 0
NO2 -0
GH -14
KH - 10
PH- 7,2
CL2- 0

]

Więcej nie udało mi się zrobić, bo są za korzeniem jakoś też nie najlepsza.

Więcej fotek może dam wieczorem ,chyba,że nagaram film i będzie leipeij wyglądać

Pomoże ktoś? czy nie zabardzo?

ja niestety nie pomogę, według mnie są zdrowe ale ja jestem amator i nigdy nie hodowałam paletek, chodź mam w planach, jedyne co mogę przypuszczać tak według mnie że twoja rybka zdechła ze stresu, są ba4rdzo wrażliwe na zmianę parametrów i może o to chodziło.

Pozdrawiam Katarzyna
396l-Azja
240l -pielęgnice
12l- krewetki

Odczekaj jakiś czas. Zmieniłeś im warunki w akwarium do których muszą się dostosować. Możesz przebadać odchody pod mikroskopem pod względem pasożytów itd.

Zapraszam na Dolnośląskie forum akwarystyczne www.dfa.net.pl

(10.09.2011, 10:04)ptaku2020 napisał(a):  Odczekaj jakiś czas. Zmieniłeś im warunki w akwarium do których muszą się dostosować. Możesz przebadać odchody pod mikroskopem pod względem pasożytów itd.

Hmm nie mam mikroskopu. ; /

Niektóre pasożyty widać gołym okiem, nitnikowce mogą być widoczne w oku, sama miałam okazję coś takiego widzieć, nie masz mikroskopu to może lupa. Daj im czas i bacznie obserwuj powinno być dobrze

Pozdrawiam Katarzyna
396l-Azja
240l -pielęgnice
12l- krewetki

Hmm zauważyłem ,że nie które mają białe przezroczyste odchody ; o

Skocz do: