• 4 Głosów - 3.5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

240 l Waterhome

Rośliny radziłbym Tobie porozsadzać bardziej. W kępach będą o wiele wolniej rosnąć na początku i doły będą łysieć a łodygi się nadmiernie wydłużać. Ciekawe ile dałeś za te rośliny i gdzie je kupowałeś bo wyglądają bardzo dobrze.
Coś czuję, że będzie to fajne szkiełko Smile

Porozsadzam je ale musza sie ukorzenic bo kupilem je mocno przyciete prawie bez korzonkow,dalem bardzo malo za nie 10? sadzonek bylo sporo.

(20.06.2011, 20:44)Lastmale napisał(a):  Porozsadzam je ale musza sie ukorzenic bo kupilem je mocno przyciete prawie bez korzonkow,dalem bardzo malo za nie 10? sadzonek bylo sporo.
To faktycznie mało dałeś za tyle roślinek.
Dawaj zdjęcie Wink

Spoko beda fotki za jakis czas

Moi ulubiency w akwaSmile

Uploaded with ImageShack.us

Test po 20 dniach po zalozeniu

Najwazniejsze innych nie robilem
Co ile robic test raz na miesiac czy zadziej?

Na początku możesz robić np co tydzień przez pierwsze 1-2 miesiące potem jak sytuacja nie będzie się zmieniała to co np 2-3 miesiące raz sprawdzić dla pewności. Oczywiście jesli wszystko będzie dobrze rosło rybki będą zadowolone i ślimaki również to konieczności do wykonywania testów nie ma. Ja u siebie testy robiłem z 4 miesiące temu a że wszystko się rozwija nie widzę zachodzących zmian to i nie ma potrzeby testowania. Smile
Zresztą zapraszam do mojego temaciku Smile
pozdro

375l - Roślinne
http://www.akwaswiat.net/-375l-greg3or-r...23370.html
Zapraszam !! Zlikwidowane na okres przeprowadzki ( 1 - 5 m-cy )

30l Aquael - Aktywne
http://www.akwaswiat.net/-30l-greg3or-t-34114.html

Lastmale...zbiorniczek fajniutki, korzeń biorę w ciemno jak Ci się znudzi Smile))Smile

(26.06.2011, 18:51)greg3or napisał(a):  Na początku możesz robić np co tydzień przez pierwsze 1-2 miesiące potem jak sytuacja nie będzie się zmieniała to co np 2-3 miesiące raz sprawdzić dla pewności. Oczywiście jesli wszystko będzie dobrze rosło rybki będą zadowolone i ślimaki również to konieczności do wykonywania testów nie ma. Ja u siebie testy robiłem z 4 miesiące temu a że wszystko się rozwija nie widzę zachodzących zmian to i nie ma potrzeby testowania. Smile
Zresztą zapraszam do mojego temaciku Smile
pozdro

Dzieki za wskazowki ,dobrze wiedziec co do testowSmile. Zmieniam jednak filtr na JBL CristalProfi greenline e901 +JBL Topclean bo tetra sie jednak nie wyrabia
(26.06.2011, 21:07)marcinsz30 napisał(a):  Lastmale...zbiorniczek fajniutki, korzeń biorę w ciemno jak Ci się znudzi Smile))Smile

marcinsz30..korzen dojdzie jeszcze jeden po lewej stronieSmileSmile

Wszystko ładnie pięknie tylko że zalałeś akwarium 05.06.11r a zdjęcia z roślinami i RYBKAMI 07.06.11r
Popełniłeś błąd początkujacego akwarysty WPUŚCIŁEŚ RYBKI DO NIEDOJRZAŁEGO AKWARIUM!!!
PO za tym zapowiada się dość fajne szkło Smile

Skocz do: