• 4 Głosów - 4 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

KREWETKARIUM - pytania i odpowiedzi

(01.05.2011, 17:37)michal25l napisał(a):  no tak, ale mniej efektywnie, nie wiem czy roślinom sie nic nie stanie...
nie mam roslin Tongue mam jedynie mech bo to krewetkarium Smile w sumie slyszalem ze do 25 litrow nie potrzebna jest grzalka

(01.05.2011, 18:05)elowam napisał(a):  w sumie slyszalem ze do 25 litrow nie potrzebna jest grzalka

A powiedz mi co to za różnica. Czy akwarium ma 2 czy 2000l. to nie pojemność ma znaczenie ale temperatura otoczeniaWink

(01.05.2011, 18:05)elowam napisał(a):  nie mam roslin Tongue mam jedynie mech bo to krewetkarium Smile w sumie slyszalem ze do 25 litrow nie potrzebna jest grzalka
Padam! A mech to nie roślina?
Grzałka jest zbędna.

witam mam pytanie co do slimakow helenek zjadajace zatoczki itp... ile slimakow moze sie pojawic z jednego zlozonego kokonu(jajek) tak mniej wiecej?

Ten ślimak składa pojedyncze jaja.

a jeszcze jedno mam raka marmurkowego niebieski ok 8cm i czytalem o nim ze raczej sklada jajka przed zima (zima) a teraz patrze chowa pod ogonem czarne jajeczka .. i teraz moje pytanie ile bedzie nosila te jajeczka i czy krewetka przypadkiem nie zje ich? I ile mniej wiecej nosi te jajeczka z miesiac?

będzie nosiła ok 3tyg

a czy krewetka nie zje ich przypadkiem? jakiej wielkosci sa te malutkie?

Nie zje, ok.3mm.

http://allegro.pl/filtr-zewnetrzny-hbl-3...85501.html

Taki filtr do akwa 20 litr. Dobry? Oczywiście chce mieć Krewetki Red Cherry Smile

Skocz do: