38
Nie znam tego pokarmu ale firma solidna więc pewnie warto.
12
(06.03.2011, 21:14)maluch114 napisał(a): i mix własnej roboty; groszek + serce indycze + czosnek + krewetka koktajlowa .
Gotujesz to wszystko ? Czy jak ?
If you wanna make the world a better place, take a look at yourself and then make a change
4
NIe ,nie .Groszek mrożony ,krewetki koktajlowe mrożone ,serca oczyszczone z żyłek i obrany zabek czosnku. To wszysko jest mielone maszynką do mielenia miesa , w zależności od wielkości oczek mielisz albo raz albo dwa razy . Dzielisz na porcje ( ja wkładam do opakowań po ochotce - kosteczki ) i mrozisz .Podajesz dwa razy w tygodni rybki rosną i są zdrowe .
Można jeszcze dodać do tego mixa wibowit .
12
(06.03.2011, 21:29)maluch114 napisał(a): NIe ,nie .Groszek mrożony ,krewetki koktajlowe mrożone ,serca oczyszczone z żyłek i obrany zabek czosnku. To wszysko jest mielone maszynką do mielenia miesa , w zależności od wielkości oczek mielisz albo raz albo dwa razy . Dzielisz na porcje ( ja wkładam do opakowań po ochotce - kosteczki ) i mrozisz .Podajesz dwa razy w tygodni rybki rosną i są zdrowe .
Można jeszcze dodać do tego mixa wibowit .
Dzieki wielkie. Musze spróbować. A podajesz mrożone? |Czy rozmrażasz?
If you wanna make the world a better place, take a look at yourself and then make a change
4
W zależności od preferencji rybek dodajesz więcej lub mniej groszku .Osobiście daje mrożone ,wrzócam całe kosteczki i wowczas jest walka o pokarm ,która rybka będzie pierwsza.
Jest to doskonały pokarm dla skalarów ,paletek i wszelkiego rodzaju pielegnic .
Po paru próbach sam opracujesz sobie przepis idealny dla Twoich rybek ,jeśli jesteś zainteresowwy to mogę Ci podac mój przepis na PW,który stosuje od lat .
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.03.2011, 22:14 {2} przez
maluch114.)
12
(06.03.2011, 22:08)maluch114 napisał(a): jeśli jesteś zainteresowwy to mogę Ci podac mój przepis na PW,który stosuje od lat .
Jakie masz rybki?
Tak, bardzo bym prosił.
Na razie mam 5 skalarkow, 10 neonkow i 4 kiryski. Będa jeszcze ramirezki.
12
Witam, nie znalazłem takiego tematu, a nie chciałem zakładać nowego wiec pytam tutaj. Zastanawiam się ile razy w tygodniu karmicie skalarki mrożonym pokarmem? Ja karmie trzy razy w tygodniu, czy to nie za dużo/ za mało?
Pozdrawiam?
1
ja karmie swoje skalary raz dziennie mrożoną ochotką i wodzieniem i jest wszystko ok nic sie nie dzieje nikt nie choruje.
12
Witam, czy
ten pokarm jest dobry do karmienia narybku skalara?
12
Witam. Otóż moje małe skalarki zaczęły dzisiaj rano pływać. Gdzieś przeczytałem, że pokarm podaje się 24h od zaczęcia pływania ryb. Wiec jutro rano muszę je nakarmić. I zastanawiam się czy
ten pokarm będzie dla nic dobry? I jeżeli tak, to go mam podawać? Czy muszę go jakoś jeszcze hodować czy coś? Czy on już jest gotowy do użytku ?
Pozdrawiam.