• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

POMOCY!!

Mam akwa 112l.Na rolinach siedzi full tak jakby nitek z ktorych puzniej robi sie nie wiem taka brzydka powłoka.Ja mowie ze to nitki ale mam znajomego ktory twierdzi ze nitki siedza na roslinach a u mnie i siedza i full tego pływa w akwa.Zakupiłem nurzanca i po paru minutach widze jak obsiadaja go takie zielone jakby cienkie niteczki.

Obsada:
2x Ramireza
3x Kirys pstry
15x neon inessa

Sprzęt:
oswietlenie 3x18 w (W tym jedna swietlowka zwykła z leroy)
filtr kaskadowy FZN-2
Grzałka 100w

Swiece od godz 11 do 21.
Temperatura w akwa 24-25 stopni.
Akwa miało kontakt ze słoncem ale juz jest przeniesione.Chce zwalczyc te glony bo widze ze rosliny rosna ale gnija im korzenie.Robie podmianu raz na 3 dni po 30% wody odstanej oczywiscie.Czyszcze akwa rosliny tez palcami i jest lepiej przez 2-3 h potem to samo.
jak mowie pływa tego duzo jest to bardzo małe.(nie wiem czy nitki moga pływac) Moze to jakis inny glon. HELP!!!

Nitki, to normalne tworzą się bardzo często i praktycznie w każdym zbiorniku, tylko zazwyczaj jest ich bardzo niewiele i są wręcz niezauważalne.
Musisz je wybierać ręcznie pincetą na tyle ile możesz i czekać, po jakimś czasie samo przejdzie.

Jeśli potrzebujesz pomocy w założeniu akwarium lub szukasz kogoś kto może Ci założyć lub zrestartować akwarium. Pisz!

no tak ale zniszyczyły mi prawie rosliny i jest ich z 5 tys to nie wiem a nie da sie ich wybrac bo sa strasznie małe.eszystko mi sie robi zielone a jak mowie rosliny gnija poprostu...

Zdjęcie i parametry wody prosimy.

Musisz dać zdjęcie, bo z twojego opisu nie wiem w końcu już czy są to nitki, czy włoski porastające rośliny...

Jeśli potrzebujesz pomocy w założeniu akwarium lub szukasz kogoś kto może Ci założyć lub zrestartować akwarium. Pisz!

Skocz do: