• 12 Głosów - 4.5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Minimalny litraż dla...

(28.02.2011, 19:03)BlackHawk88 napisał(a):  Zero.

Z jego obsadą na 100% Wink

A tak serio, to z 10, jeśli dodatkiem byłyby haremowe rybki (bez długich ogonów i większe od tetr...)

72l - parę roślin, same glony, ślimaki. Reszty istot żywych nie odnotowano.

Nie zamierzam mieć 10, a 4, ale dzięki za odpowiedzi. ;]

Moje akwa 60 L :
-3 gupiki
-3 neony
-3 Danio
-Prętnik samica
-2 Kiryski
-1 mały glonojad (zbrojnik niebieski)
-3 żałobniczki

Co nowego?
Planuję zakupić kilka neonów innesa.
Zwyciężyłem z ospą - niestety zmarły 2 neonki.
Dokupiłem pięknego samca gupika.

Nie możesz mieć 4, to są ryby stadne minimum te 8 sztuk. Poza tym te Tery rosną duże, w moim 112 są prawdziwe giganty, nie wyobrażam ich sobie w 60l,

Pozdrawiam
Rafał

Wątek został wyczyszczony. Temat nie ma na celu dobieranie obsady ani jej konsultacji.
Proszę zapoznać się z myślą przewodnią tematu, a obsady odbierać w odpowiednim miejscu forum.

Radomskie forum akwarystyczne:
http://www.akwarystyka-radom.ugu.pl

Żółtaczek indyjski - minimalny litraz i jak się je trzyma? ( parami czy w malej ławicy) Wink

Akwarium kulowe ? Akwaria tego typu mogą być stosowane jako ozdobne opakowanie dla ryby wręczanej jako prezent.Przy czym obdarowany z powodów humanitarnych, estetycznych i praktycznych powinien jak najszybciej umieścić otrzymane ryby w normalnym zbiorniku.

(02.04.2011, 15:03)Madzior napisał(a):  Żółtaczek indyjski - minimalny litraz i jak się je trzyma? ( parami czy w malej ławicy) Wink

Minimum to 60-80 litrów. Dobierają się w pary lecz raczej powinno się je trzymać w większej liczbie.

Pozdrawiam
Krzysiek

Mój nowy zbiorniczek http://www.akwaswiat.net/-42litry-krzymag-t-39965.html

Jaki jest minimalny litraż dla 3 Długonosów Ciernistych (tylko realny bo do 35 cm to podrośnie w warunkach naturalnych )

W naturalnych to rośnie dużo większy. Zbiornik minimum na początek 200 litrów.

To może z innej beczki a 2 Traszki Chińskie

Dla dwóch traszek chińskich 60 litrowy zbiornik wystarczy.

Skocz do: