• 17 Głosów - 3.82 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

>>>>> Rozmnażanie GUPIKÓW <<<<<

Na karpiach.

na zlotych rybkach najlepiej

(01.04.2011, 18:55)swistak01 napisał(a):  na jakich rybach można łatwo zarobić

Palety i pyski, ale palety są bardzo trudne w 'ogólnej hodowli'.
Poza tym to jest wg. mnie nieodpowiedni dział...

72l - parę roślin, same glony, ślimaki. Reszty istot żywych nie odnotowano.

do marcussa:

DZIĘKI

Ja nawet nei wiedziałam kiedy samiczka zostałą zapłodniona Big GrinNajlepiej daj ją do ogólnego akwa i nic ni rób po prostu czekaj po kilku dniach zauważysz u sowjej samiczki carną kropkę w brzuch w okolicach odbytu i potem za jakieś 2 tygodnei keidy jej brzuch bedzie bardzo duży odłów ją do inengo akwa lub kojca i czekaj aż rybka urodzi.kiedy zobaczysz, że jej brzuch jest płaski a ona zaczyna zjadac swój narybek po prostu odłów ja z powrotem do oglonego akwa i ciesz sie mautkimi gupikami.

dla mnie z 10 zostaly tylko dwa i owszem ciesze sie z tego rowniez ale jak odlowilam samice do ogolnego to inne ryby zaczely ja obgryzac zwlaszcza ramirezki teraz biedaczka ma obgryziony caly ogon i zazywa kapieli regenerujacych (mam nadzieje ze to choc troche pomoze) i boje sie ja wpuszczac spowrotem do ogolnego zeby znow nie zaczely jej atakowac

A gdzie ty ją teraz trzymasz z małymi?

No raczej że w akwarium? Chyba nie w kartonie nie? -.-

[11l-Zbiera kurz na półce]
[25l-Czeka na nową aranżacje]
[112-ogólne]

wybacz ale az tak glupia nie jestem zeby trzymac ja razem z narybkiem przeciez wiem ze moze je pozjadac tamte 8 sztuk padlo samo z siebie nie wiem czemu widac za slabe byly bo w sumie na pocztku zyly 4 po paru godzinach po odlowie samicy przezyly tylko dwa a skoro samica zazywa kapieli regenerujacych to trzymam ja w oddzielnym akwa a narybek jest jeszcze gdzie indziej kotnik juz jest dawno zdjety

co jest trudnego w rozmnozeni gupików???potrzeba akwarium,wody,świetlówki,żwirku,roślin żywych,filtr,grzałke,samce i samiczki,i już mamy małe,gęsta roślinność żeby sie małe chowały... Wink

Mam 11 lat...

Czasem się myle ;)

AkWaRyStYkA
Moja Pasja ;*

https://aquaforumlublin.fora.pl/

Skocz do: