• 14 Głosów - 3.93 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[200l] Nowa aranżacja aleksandra84

Ogólnie wczoraj ją odłączyłam z zamiarem włączenia ponownie po ładowaniu telefonu (brak kontaktówSmile) ale jakoś zapomniałam. Włączona była koło tygodnia i efekty są druzgocące. Jak już wcześniej pisałam tak klarownej wody nigdy nie miałamSmile Czy inne glony też dostały po d... nie wiem, bo w sumie nie miałam... Ale rośliny są czyste.
Choć przed zabagnieniem baniaka miałam codziennie szybę do czyszczenia z zielonego osadu a teraz nic...
Ta lampka, która ja kupiłam jest o tyle fajna że można ją podłączyć do filtrów aquela fan 2,3 kaskady i kubełków więc spoko i kosztuje poniżej 100...

To i mnie czeka taka inwestycja. Roślinki mi rosną, rybki też do tego zdrowe i mają chęć się rozmnażać, woda klarowna ale z glonami nie potrafię sobie poradzić jak bym się nie stosował do porad na forum. Dzięki za odpowiedź.

Ogólnie, nie wiem czy podziała na glony "osiadłe" bo z tego co się orientuję to wybija to co w wodzie siedziSmile
Ogólnie 2 dzień EI i może efektów wielkich nie ma heheheh ale w akwa mam wodę gazowaną, tyle bąbelasków roślinki produkują.... miłe dla oka szczególnie po 3 tygodniach totalnej mogiły. Zauważyłam, że w kilku miejscach Glośka zmarniała i w niedzielę przy podmiance ja wywalę...
Przeglądając stare fotki natrafiłam na zdjęcie z listopada i doznałam szoku jak nadwódka się rozrosła:

Uploaded with ImageShack.us
Tego małego wiechcia dostałam od taty z akwa i nawet mi się nie podobał ale cóż... roślin się nie wywalaSmile

Jutro przycinka, na dzień dzisiejszy:

Dziś skalarki miały prawdziwą ucztę.... chyba wszystkie gupiczyce mi się okociły, dobrze że robiłam porządki w akwa bo bym ich nie wyłowiłaSmile

Nie mam tu chyba zbytnio co pisać Smile Jak jest każdy widzi, a że zbiornik staje się coraz ładniejszy nikogo dziwić chyba nie powinno. Tylko zasiąść sobie wygodnie na fotelu i wpatrywać się w to co się tam dzieje pozostaje.

Graty !!

375l - Roślinne
http://www.akwaswiat.net/-375l-greg3or-r...23370.html
Zapraszam !! Zlikwidowane na okres przeprowadzki ( 1 - 5 m-cy )

30l Aquael - Aktywne
http://www.akwaswiat.net/-30l-greg3or-t-34114.html

Piękne . Roślinne to są moje ulubione akwaria . Nie da się napatrzeć Smile

Cytat:Dziś skalarki miały prawdziwą ucztę.... chyba wszystkie gupiczyce mi się okociły

Ja ostatnio dokupowałem krewety i trafiło mi się gratis parę Gupików. Skalary miały dzień dziecka Tongue

Heheh sama radość jak można popatrzeć jak łobuzy polująSmile Jak dostają robaki to nie ma takiego efektu ale narybek to jest toSmile A jakie krewetki wpuściłeś do skalarów?? Ja się zastanawiam, czy nie spróbować z RC póki moje brzdące są małe... Ostatnio w kostce wreszcie mi krewecie zaczęły się rozmnażać (mam 2 małe heheh) i 3 mamuśki się noszą z jajami i może jak będzie ich więcej to na próbę dam.... Może trochę się w krzaczorach uchowaSmile

Akurat kupowałem Sakury ale to do kosteczki właśnie Smile A Gupiki wrzuciłem do dużego. Były w nim może 20 sekund, próbowały chować się w Limnophli ale napastnicy wiedzieli czego chcą... Tongue

W dużym akwarium mam 4 krewetki kupione w Karinie pod nazwą ''Krewetki Krystaliczne''. Wyglądają jak Amano ale największa samica jest w tej chwili wielkości mojego palca wkazującego. Skubane wcale się nie boją, pływają razem ze skalarami po górze zbiornika i zbierają płatki z tafli podczas karmienia.
Wejdź na moją dwusete i zobacz zdjęcie z ostatniej aktualizacji. Małego samca widać po lewej od korzenia, siedzi na Limnophli. Jedną z samic widać na korzeniu po prawej, tym obsadzonym mchem. Zrobię jej następnym razem fotkę z bliska. Jest naprawdę ogromna...

Mała aktualizacja. Fotki robione telefonem bo aparat się rozładował i czekam aż mąż podłączy ładowarkęSmile Umowa jest taka, że ja grzebie w baniakach ale nie dotykam sprzętów typu ładowarki itp. Mi PasujeSmile
W obsadzie bez zmian.
Wąkrotka rządziSmile

Skocz do: