• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[126l] od podstaw-mini fotorelacja. Zbiornik zalany! New fot.

Wszystko fajnie. tak trzymaj. Swoją drogą co wy narzekacie? Wnieście 450l, tak jak Ja na 3 piętro;d

Aj tam marudzicie z tym wnoszeniem ;p. Krzmag dobrze mówi ja bym wolał dołożyć te 3 zł i w razie awarii nie mieć problemów z reklamacją.

[11l-Zbiera kurz na półce]
[25l-Czeka na nową aranżacje]
[112-ogólne]

Krzmag i Lipa96, macie jak najbardziej racje, ale różnica 3zł jest jedynie w filtrze(ta różnica jest z przesyłką). W przypadku grzałki różnica ok. 20zł, napowietrzacza ok.20+wężyki, zaworki itp, które to trzmiel daje gratis Wink Poza tym jeszcze testy 5in1 od JBL'a, których to u mnie w mieście niema.
Roślinki też raczej będę brac na allegro, ponieważ umnie ceny zaczynaja się od 10zł i są to zazwyczaj małe roślinki. I tu pojawia się kolejne pytanie, jakie zestaw roślin mi polecacie z allegro? Chodzi mi przede wszystkim, aby nie przepłacic. Cena jaką mogę wykorzystac na roślinki z neta to jakieś 35zł z przesyłką. Wiem, że to mało i że roślin nie bedzie za dużo, ale z czasem przecież się rozrosna. Wink

Roślinki już parę razy kupowałem z allegro od osoby o nicku zosia161274. Mogę polecić, ceny całkiem dobre, przy zestawach roślin zawsze dodawali coś gratis. Zawsze odbierałem osobiście więc nie wiem tylko jak wyglądają rośliny w przesyłce.
Jedna z aukcji:
http://allegro.pl/lileopsis-brazylijski-...94942.html

Odradzał bym Ci testy 5in1 czytałem sporo opinii na temat tych testów i były jednoznaczne , są bardzo niedokładne , jak ktoś to dobrze ujął na chybił trafił. Skala tych testów jest bardzo rozlazła i ciężko dopasować kolor . Ja osobiście zamówiłem kilka testów zoolka bo te polecali jako tanie i uczciwe . A cena ? różnica 10zl , lecz w przypadku 5in1 pisali ze pieniądze wyrzucone w błoto

Skoro mówisz, że paskowe są do du*y, to mogę zamiasta tych testów zainwestowac na poczatek w maks. dwa testy kropelkowe. Ale jakie testy związków zawartych w wodzie są najważniejsze? Proszę o szybką pomoc, bo chyba jeszcze dziś robie zakupy na allegro, a jutro mi wyśle Wink ;p

Widzę ,że chcesz porządnie zacząć. Wrzucaj fotki z zakładania zbiornika na bieżącoSmile.
Najważniejsze z pomiarów to chyba ph i kh jeżeli będziesz miał butle.

Pozdrawiam

Ja kupilem z zoolka GH/KH PHx2 i NO3 zaplacilem z przesylka 58zl chyba a testy w paskach jakies 45zl kosztuja z przesylka , jesli jestes zainteresowany moge podac Ci nick osoby ktora to sprzedaje na allegro..

Właśnie Adradas masz jakieś nowe fotki Smile ?

If you wanna make the world a better place, take a look at yourself and then make a change

Dzieki za odpowiedzi!
Fotki wrzuce może jutro wieczorem jak skończe robic pokrywe, ale odrazu mówie, że wychodzi kijowo(na wakacje jak kasa będzie to z PVC zrobie).

Co do testów to na początek kupuje pH i NO3, na wiecej narazie mnie niestac Wink

Skocz do: