• 17 Głosów - 3.82 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

>>>>> Rozmnażanie GUPIKÓW <<<<<

wczoraj gdy wymienialem rybom całą wodę i specjalnie przełożyłem ciężarną samice do słoika 5l nie tak jak inne rybki do kuli 30l no i jak juz wlewalem wodę kątem oka zobaczyłem że w słoiku sa małe rybkiSmile
już przełozyłem je do akwa dla bojownika(bez niego) i siedzą sobie tam jest ich w sumie 15 ale:
mają wielkie brzuszki, i male ranki na brzuchu...
co to może być??????? proszę o pomoc...

(27.02.2011, 01:49)Lipa96 napisał(a):  Na zdjęciu jest samiczka. I nie wiem dlaczego uważasz że dzika, według mnie jest normalna.

Na zdieciu moze nie widac jej wielkosci ma 6cm i ma dopiero 3mies, jak wspomnialem mam tez czarne dorosle samice ale sa duzo mniejsze dlatego to porownanie.
(27.02.2011, 10:56)wadamek napisał(a):  wczoraj gdy wymienialem rybom całą wodę i specjalnie przełożyłem ciężarną samice do słoika 5l nie tak jak inne rybki do kuli 30l no i jak juz wlewalem wodę kątem oka zobaczyłem że w słoiku sa małe rybkiSmile
już przełozyłem je do akwa dla bojownika(bez niego) i siedzą sobie tam jest ich w sumie 15 ale:
mają wielkie brzuszki, i male ranki na brzuchu...
co to może być??????? proszę o pomoc...

Te male brzuszki koloru czerwonego to male torbiele z zapasem zywnosci po urodzeniu zaczni je dopiero dokarmiac po 4-5 dniach wystepuje to w kazdym miocie.

Wadamek jesteś sadystą? Poczytaj o podstawach akwarystyki a nie ryby męczysz.

[11l-Zbiera kurz na półce]
[25l-Czeka na nową aranżacje]
[112-ogólne]

To jest zwykła samica. Dzikie są bezbarwne i raczej ciężko dostępne.

Lipa96 Po czym wywnioskowałeś że jest sadystą ? Bo zmieniał rybkom wode i przełożył ją do słoika to to od razu Sadysta? Powiedz nam gdzie ty wkładasz rybki jak zmieniasz im wode ? podziel sie z nami tym ? Smile chętnie posłucham... o.o
Teraz do wadamek Jak już powiedział Lastmale nie masz czym sie przejmować to normalne Wink

Najpewniej zostawia je w akwarium. To ma być tylko podmiana wody, a nie wymiana całej wody w akwa....

(27.02.2011, 20:38)Katherine napisał(a):  Lipa96 Po czym wywnioskowałeś że jest sadystą ? Bo zmieniał rybkom wode i przełożył ją do słoika to to od razu Sadysta? Powiedz nam gdzie ty wkładasz rybki jak zmieniasz im wode ? podziel sie z nami tym ? Smile chętnie posłucham... o.o
Teraz do wadamek Jak już powiedział Lastmale nie masz czym sie przejmować to normalne Wink

Następny specjalista. Wody sie całej nie wymienia tylko sie robi częściowe podmianki, więc nie ma potrzeby wsadzać do słoika.

A po za tym to nie powiedziałem że jest sadystą tylko o to spytałem a to jest różnica. A pytam dlatego że męczenie jakichkolwiek zwierząt (w tym przypadku rybek) jest sadyzmem.

[112-ogólne]

No Jak przełożył ją na chwile do słoika to chyba nic jej sie nie stało o.O
No a jak chce żwirek wypłukać/wyparzyć to jak inaczej zrobić ? -.-'

czy jest wiadomo czy samiczki czy samce szybciej sie wybarwiaja?

czytalam niedawno, ze gdy chce sie rozmnazac gupiki najlepiej jest je trzymac w pustym akwa, i nie za bardzo moge sobie to wyobrazic po tutejszej lekturze.. na pewno latwiej sie czysci dno, ale co z tymi wszystkimi potrzebnymi procesami? co ile podmiana i w jakiej ilosci?

martwie sie, gdyz moje juz 3tyg gupiki ocieraja sie o przedmioty, i szukam najlepszego dla maluchow rozwiazania..

(28.02.2011, 14:41)Katherine napisał(a):  No Jak przełożył ją na chwile do słoika to chyba nic jej sie nie stało o.O
No a jak chce żwirek wypłukać/wyparzyć to jak inaczej zrobić ? -.-'

A po co wyparzać żwirek w stojącym już akwarium z rybami? Po za tym zawsze można by było odessać podłoże wężykiem ale po co.

[112-ogólne]

Skocz do: