20.02.2011, 21:32
Witam, nie wiem czy jest gdzie juz taki temat, czy nie. Mam tylko nadzieje, że mi się nie oberwie . hehe
Wiec wracając do tematu. Mam nowe akwa 200L, zalane w sierpniu, lecz niestety od razu na początku jak kupiłem rośliny zalęgły mi się ślimaki ! I nie mogę się ich pozbyć. A także glony, wiec postanowiłem, ze niedługo zrobię restart. Nie wiem czy to dobry pomysł. Wiec chciałbym się was poradzić. Co wy o tym sadzicie? Wiem, ze będzie tutaj dużo roboty w związku z tym, że nie chciałbym wylewać całej wody, żeby mi się znowu odstawała 2-3 tygodnie, a znaleźć coś takiego żeby wlać tam przynajmniej 150L jest ciężko !
Wracając do glonów, zastanawiam się czy mój zbiornik stoi w dobrym miejscu?
Oto plan pokoju.
Ostrzeżenie:
dublowanie wątków - 10%
dublowanie pytań- 10%
pytanie bez podania informacji o zbiorniku -10%
Nie decyduj się na bocje jako środek na ślimaki, nie nadają się do tego akwarium i nie spełnią swojej roli.
100% = ban
Zamykam - Kejdi
Wiec wracając do tematu. Mam nowe akwa 200L, zalane w sierpniu, lecz niestety od razu na początku jak kupiłem rośliny zalęgły mi się ślimaki ! I nie mogę się ich pozbyć. A także glony, wiec postanowiłem, ze niedługo zrobię restart. Nie wiem czy to dobry pomysł. Wiec chciałbym się was poradzić. Co wy o tym sadzicie? Wiem, ze będzie tutaj dużo roboty w związku z tym, że nie chciałbym wylewać całej wody, żeby mi się znowu odstawała 2-3 tygodnie, a znaleźć coś takiego żeby wlać tam przynajmniej 150L jest ciężko !
Wracając do glonów, zastanawiam się czy mój zbiornik stoi w dobrym miejscu?
Oto plan pokoju.
Ostrzeżenie:
dublowanie wątków - 10%
dublowanie pytań- 10%
pytanie bez podania informacji o zbiorniku -10%
Nie decyduj się na bocje jako środek na ślimaki, nie nadają się do tego akwarium i nie spełnią swojej roli.
100% = ban
Zamykam - Kejdi
If you wanna make the world a better place, take a look at yourself and then make a change