• 7 Głosów - 3.14 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[64 ogólne] Akwarium amatora

(13.02.2011, 19:53)P.Wędkarz napisał(a):  co żwirkiem? czy takimi małymi dekoracyjnymi? I jeszcze jedno. Jak coś takiego odmulać?? np gałęzatkę jakbym chciał rozłożyć i zrobić z niej pierwszy plan, to przeciez ona zbiera duużoo syfu i jak to czyścić?

Krewecie nie dadzą rady? Nie wiem czy takie rozłożone gałęzatki można płukać pod bieżącą wodą ale warto spróbować.
A co do akwarium to pierwsza klasa gratulacje.

Super baniak, niezły gąszcz Smile
Tak trzymać.

Jeśli potrzebujesz pomocy w założeniu akwarium lub szukasz kogoś kto może Ci założyć lub zrestartować akwarium. Pisz!

Witajcie po dłuższej przerwie.
Chciałem się Was poradzić w sprawie podkładu Amazonii. Mianowicie, pomiędzy szybą zbiornika a podkładem robi się po pewnym czasie taki brud czy nalot. Sam nie wiem, ale to brzydko wygląda. Jak patrzyłem u innych użytkowników to nie widziałem takiego czegoś. Żeby to wyczyścić muszę odgarnąć podkład i zeskrobać to z szyby przy okazji robiąc mętną wodę. I tu moje pytanie. Jakie macie sposoby na utrzymywanie w porządku takiego podkładu. Bo jakbym miał trawnik to nie ma szans tego wyczyścić. Może źle coś zrobiłem na początku współpracy z Amazonią? Pomożecie?Wink

Mógłby ktoś mi coś poradzić, proszę Smile

Skocz do: