• 25 Głosów - 3.96 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sklepy akwarystyczne na + i na -

Ja również często korzystam z Auchan w Porcie rumia. Mówicie że drogie korzenie, mi się udało wyrwać dwa korzenie po 8zł(wrzucone do 112l).

[102l] - Ogólne.
[20] - kreweciarnia

Łódź.
W Łodzi jest pełno małych sklepików. ODRADZAM WSZYSTKIE. Najczęściej sprzedawcy są klasyczni- byle opchnąć. Już raz się złapałam, kiedy przyniosłam neonki z ospą i kupiłam super roślinki... Mimo wszystko polecam KAKADU w Porcie Łódzkim, mam najbliżej Big Grin Jest tam drogo, ale kupiłam już parę ryb i się najlepiej trzymają. Dam znać jak zakupię rośliny, bo podobno to nie jest ich mocna strona. Oczywiście wszystko zadbane itp, ale nie powiem, żeby akwaria były jakieś wyjątkowe. Wielki - za bojowniki w kubeczkach...

Podobno dobry jest też ZOO NATURA w Pasażu. Jak dotąd kupiłam tam tylko pokarmy, ale mają dobrą obsługę. Jest paru specjalistów, którym zależy na dobru ryb, a nie na obrotach firm

"w kupie jest moc!"

Ja jeszcze powiem o trójmieście . W Zoo-landi obok auchana jest duży wybór ryb, cenny nawet przyzwoite (zależy co) No i byłem tam wiele razy i zawsze akwaria czyste, 0 zdechłych ryb no i obsługa ma jakieś pojęcie o tym co sprzedaje...

[11l-Zbiera kurz na półce]
[25l-Czeka na nową aranżacje]
[112-ogólne]

uuu Kolego Lipa nie zgodzę się z Tobą! To chyba jeden z najgorszych sklepów w trójmieście. Faktycznie mają duży wybór ale jeśli chodzi o sprzedawców... no cóż...
1. powiedziałam gościowi, że jedna rozbora galaxy pływa do góry brzuszkiem, odpowiedział mi, że " żyworódki krótko żyją"..., czy jakoś tak!
2. Zapytałam się o ramirezki i dowiedziałam, że żyją w haremach 1+ 3
3. chciałam kupić lawę do krewetkarium, pani oznajmiła, że to tylko do malawi albo morskiego!
Ogólnie nie przepadam za tym sklepem, polecam natomiast OKAZ we Wrzeszczu! Mają niespotykane rybki, a wiedza sprzedawców jest wręcz powalająca!
Również Zoo-Karina na Matarni ma duży wybór, szczególnie sprzętu.

To może ja jestem farciarz bo za każdym razem jak trafiam to jest ktoś w miarę doświadczony. Widać głupi ma zawsze szczęście ;]

[11l-Zbiera kurz na półce]
[25l-Czeka na nową aranżacje]
[112-ogólne]

Witam
Chciałam polecić mieszkańcom Warszawy i okolic centrum kamienia "Brzozowy Raj".
Nie jest to sklep stricte akwarystyczny, ale można dostać tam kamienie, żwiry czy korzenie w bardzo atrakcyjnych cenach! Bardzo duży wybór kamienia, miła i przede wszystkim kompetentna obsługa plus ceny dużo niższe niż w innych podobnych punktach. Sklep ten umiejscowiony na dużym ładnym placu, to latem piękne miejsce, do obejrzenia największe w Warszawie ekspozycja-oczka wodne itp. Punkt jest otwarty cały rok- również zimą, wszystko do obejrzenia pod dachem- nie ma obawy przed zaspami Smile
Polecam serdecznie
http://brzozowyraj.pl/

(Punkt znajduje się w przy warszawskiej miejscowości Opacz Kolonia; dla zmotoryzowanych bardzo łatwy dojazd np. Alejami Jerozolimskimi, jeśli ktoś preferuje komunikację miejską kilkadziesiąt metrów od centrum jest przystanek kolejki WKD, oraz przystanki autobusów 207 oraz 177)

Warszawa Ul. Targowa 72, centrum handlowe Wileńska, sklep Kakadu.Ceny jak we wszystkich Kakadu wysokie, nawet bardzo.Dobrze zaopatrzony w towar, choć byłem po lampkę decolight i nie mieli, podobno wszystkie się sprzedały.Wybór w roślinach może być, ale w każdym akwarium z roślinami bardzo dużo ampulari, więc duża szansa przeniesienia ich do swojego akwarium.Wybór ryb bardzo duży, warunki w jakich są przetrzymywane jeszcze ujdzie, chociaż widziałem kilka trupków.Obsługa mnie pozytywnie zaskoczyła, kompetentna.

Sklep akwarystyczny, a raczej hurtownia, Ul. Sekundowa 1 , nazwa sklepu AKCESORIA AKWARYSTYCZNE - A & P Group. Zacznę od tego że trudno trafić, długo mi zajęło znalezienie lokalu.Małe pomieszczenie, ryb i roślin nie posiadają, jest jedno akwarium wystawowe, około 25l.Oferują głównie akcesoria do akwarium oraz wyposażenie, ceny przystępne, jak z allegro.Wiedzy obsługi (jedna osoba) nie miałem okazji sprawdzić.Tak więc sklep polecę jeżeli trzeba kupić sprzęt do akwarium (tutaj udało mi się kupić lampkę decolight), mają tanio i duży wybór w sprzęcie, pokarmach i chemii.Niestety nie kupi się tam korzeni, było kilka do wyboru, ale nie naturalne.

Ul.Górczewska 242/20 sklep Aqualux-Poland.Średnio zaopatrzony, ceny przystępne, jednak nie zawsze dany produkt jest dostępny "na magazynie".Sklep znajduje się w mieszkaniu, prowadzi go pewien Pan który ma pojęcie o akwarystyce, jednak nie zawsze doradzi - wiecznie zajęty.

To chyba wszystkie sklepy związane z akwarystyką które odwiedziłem podczas pobytu w Warszawie.

Barlicki rynek w łodzi ,dobrze zaopatrzony , zasada wcisnąć ile się da , nie znają sie na towarze sprzedawanym
kakdu manufaktura łódź - duży wybór znają się na towarze , uczciwa porada i nie wciskają na siłę , ceny przystępne podobne do giełdowych

Olsztyn sklep Pirania :

Przy zapłacie za towar pan się pomylił oczywiście na swoją korzyść i to nie o 5 czy 10 zł.

Doradzał aby zakupić bakterie które miały by uzdatnić wodę, przyspieszyć dojrzewanie. Bakterie te które kosztują 44zł małe pudełeczko należy co dzień dodawać do już zarybionego zbiornika. Czy miał racje oceńcie sami, ja jestem jeszcze zielony w tym temacie.

W swoim 112 litrowym akwarium mam filtr aqua-szut n750 senior. Sprzedawca stwierdził że absolutnie nie nadaje się, należy zakupić filtr kubełkowy którego cena oscyluje w granicach 300zł. Tego też nie jestem pewny czy miał racje.

Poza tym miły pan.

Aquascape
Kontakt i przesyłka szybka było ok.
Ale zapakowanie roślin to był koszmar czyli:
Ledwo co zaklejony karton
kawałek gazety leżącej na dnie nie wiadomo po co
kubeczek z roślinami in-vitro był zapakowany w taką tacke zamykaną ze styropianu tyle że była całkowicie otwarta.
Roślinki były zamarznięte i raczej sie nie przyjmą.
Jednym słowem kasa w błoto.
A w Aquascape przynajmniej z wysyłką nigdy już nie zrobie zakupów.

http://sepher.eportal.com.pl/dfa/

Dolnośląskie Forum Akwarystyczne
Polecam :)

Skocz do: