Witam, jestem tu nowa. Zalogowalam sie tutaj aby odswiezyc swoje wiadomosci o rybkach, bo moje doswiadczenie z mlodosci uleglo zatarciu
Razem z synkiem jestesmy posiadaczami 2 zlotych rybek (nie "weloniastych"), sa z nami od roku. Mamy kupione i urzadzone nowe 60l akwarium i chcemy dokupic nowe, bardziej dziwaczne egzemplarze tego gatunku. I tu zadaje pierwsze pytanie: jaka maksymalna ilosc moge trzymac w takim zbiorniku? Oraz drugie: czy "wysypka" na pokrywach skrzelowych (tylko) utrzymujaca sie ponad miesiac (ryby wygladaja na zdrowe i tak sie zachowuja) jest tzw. wysypka godowa?
Licze na Wasza pomoc teraz i w przyszlosci
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10.03.2008, 21:00 {2} przez Kesi.)
Moje rybki kupilam w Anglii, gdzie mieszkam jako Goldfish, wygladaja jak karasie z sadzawek. Inne dlugopletwe mialy nazwy, te nie.
W 60l zbiorniku producent (ELITE) sugeruje obsade do akwarium tropikalnego:
2x Dwart Gourami
3x Guppy (gupiki)
4x Cardinal Tetra (kardynalki ?)
2x Corydora (wygladaja jak kiryski)
Zimnowodnego:
2x Common Goldfish
2x Oranda (z narosla na glowie)
1x Fantail (zwykly welonek)
Wstawiam zdjecia rybek, mam nadzieje ze wysypka bedzie widoczna. Przez dlugi czas pozostaje bez zmian ani jej wiecej ani mniej a kropki pozostaja na miejscu...
szczerze to nie widze tam żadnej wysypki... jedynie to jedna rybka ma kilka krostek, ale nie sądze żeby było to coś groźnego, na wszelki wypadek możesz zastosować MFC, karasie to wytrzymałe ryby, nic nie powinno im sie stac
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.02.2008, 10:50 {2} przez WERWOLF.)
To jest najnormalniejsza, wysypka tarłowa. Wiesz, że masz samca :-)
Obsady ELITE są mocna przerybione.
Zapraszam na moją stronę http://karasie.fm.interia.pl/
Każdy temat w tytule powinien zawierać ogólny opis problemu.
Pisz poprawnie !
Od czasu stworzenia Internetu ruch obrotowy Ziemi jest przede wszystkim napędzany przez zbiorowe obracanie się nauczycieli języka polskiego w grobach.