• 12 Głosów - 4.5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Minimalny litraż dla...

(07.12.2010, 00:35)top2107 napisał(a):  brzanki sumatrzańskie podgryzają wszystkim rybom płetwy, gyrami, skalary ... zadna ryba nie jest bezpieczna

...jak to? A Pielęgnica Niebieskołuska? Big Grin

Fakt jest faktem, że brzanki sumatrzańskie to istne diabłyWink Miałam i widziałam jak się panoszą w akwa. A mam takie pytanie przy okazji... ile można trzymać paletek w akwarium 500 l? Myślę o 8 i namyśleć się nie mogęWink
Question 

W ile litrowym akwarium można trzymać bojownika gupika i 2 krewetki ?

Nie trzymaj bojownika z gupikiem i krewetkami bojownik pewnie zje krewetki i gupika też Smile

112 ogólne

Be sure your sin will find you out

(23.12.2010, 21:21)Dh0gym napisał(a):  Nie trzymaj bojownika z gupikiem i krewetkami bojownik pewnie zje krewetki i gupika też Smile

Mylisz się kolego Wink

Co do zeżarcia krewetek - bardzo prawdopodobne (są wyjątki!), ale co do gupików? Chyba żartujesz! Mój słodki Karmel (samiec bojownika) zeżarł mi już samicę bojownika i jeszcze inne rybki, ale gupika nie tknie!
Aż dziwne, nie? Big Grin
Bardzo agresywny jest, ale kocham go Wink

72l - parę roślin, same glony, ślimaki. Reszty istot żywych nie odnotowano.

(23.12.2010, 22:04)ooze napisał(a):  
(23.12.2010, 21:21)Dh0gym napisał(a):  Nie trzymaj bojownika z gupikiem i krewetkami bojownik pewnie zje krewetki i gupika też Smile

Mylisz się kolego Wink

Co do zeżarcia krewetek - bardzo prawdopodobne (są wyjątki!), ale co do gupików? Chyba żartujesz! Mój słodki Karmel (samiec bojownika) zeżarł mi już samicę bojownika i jeszcze inne rybki, ale gupika nie tknie!
Aż dziwne, nie? Big Grin
Bardzo agresywny jest, ale kocham go Wink

Nie mylę się w moim przypadku bojek zjadł gupiki może twój był wyjątkiem

112 ogólne

Ale on nikogo nie je ani nie gania nic w tym styluBig Grin (grzeczny) tylko pytam się jaki minimalny litraż dla nich bo mam mały Sad

Myślę że 30 l wystarczy wiadomo im więcej tym lepiej Smile

112 ogólne

(16.09.2009, 21:48)dorotkapaid napisał(a):  Welon aż 100 litrów?? Myślałam że je się w kulach trzyma Smile

WELON najlepiej 112L

200 l.

Skocz do: