• 4 Głosów - 4 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

KREWETKARIUM - pytania i odpowiedzi

A nie 20 stopni tak jak wcześniej w postach jest napisane WinkTak chciałem się dopytać tylko.

(03.12.2010, 14:38)Toleks napisał(a):  A nie 20 stopni tak jak wcześniej w postach jest napisane WinkTak chciałem się dopytać tylko.

hmm ... dobra, przyznam sie bez bicia , nie czytałem wcześniejszych postów, napisałem tylko to co wiedziałem z własnego doświadczenia i tego co czytałem na rożnych forach, takze sory jesli wprowadziłem w bład .. ;/

Najlepiej poniżej 25 stopni, moje żyły nawet w 15-18.

Mam około 10l akwarium mam tam jasny piasek, czarny łupek, korzeń i mech, 4 RC, około 18 stopni. Filtr HB 501 Mogę jeszcze dokupić RC? Światło 8W

Po co? rozmnożą ci sie jeśli masz chociaż jedną pare?

https://www.facebook.com/pages/From-all-...6571785133
Zapraszam na stronkę na FB i zostawienie lajka!:)
pozdrawiam

a jak dorzucę jednego raczka?

Też nie, za małe akwarium nawet na krewetki, zainwestuj w coś większego.

Witam, mam pytanie dodtyczące załozenia krewetkarium. Na świeta jade do rodziny i w ramach prezentu dla chrześnicy i jej siostry postanowiłam zalozyc im krewetkarium ( dziewczynki zdały egzamin z umiejetności obchodzenia sie z żywymi zwierzakami, 2 lata temu dostały szczura,który ma sie dobrzeSmile ), kupie zestaw aquaela podłoże i mech. Ale problem polega na tym, że musze odrazu zawiżć zwierzaki... I moje pyatnie: Czy kupic akwa wczesniej i podłączyc filtr w moim akwa żeby dojrzał, czy lepiej wlać na nowy bakterie? Czy mogę zabrać ze sobą wodę z mojego ogolnego w butelkach około 15 l (na akwa 20)? Dodam, że mam około 500km... Podpowiedcie, jak byscie zorganizowali takie cuś?Smile

Podłącz u siebie filtr a potem wrzuc media z niego do baniaczka z wodą z akwa. Zabranie ze sobą wody to dobry pomysł pod warunkiem, ze woda nie będzie "marzła".
Ja bym jednak poczekała z dojrzewaniem akwarium a na necie zamówiła krewetki z pobliża miejsca zamieszkania dziewczynek. Szkoda krewetek i łez dzieci. Ale może się udać....

Nad wiezieniem kreweci już się zastanowiłam i najprawdopodobniej kupi,e je na miejscu. Woda nie zmarźnie raczej, w aucie będzie jechać moja 2 letnia córcia więc jej tatuś porządnie nagrzejeSmile ok, dzięki wielkie, dam foty po świętach i opiszę jak wyszłoSmile POzdrawiam

Skocz do: