(12.11.2010, 16:34)Kiciulka85 napisał(a): Jak na pierwsze akwarium, to nawet ładnie ci to wyszło, mnie się podoba
Na żywo pewnie jeszcze lepiej to wygląda 
dziekuje starałam się tydzień czytałam forum

(12.11.2010, 16:36)michal123 napisał(a): Moim zdaniem bardzo sympatyczne akwarium.
Ciekawy korzeń, dobre umiejscowienie roślin.
Jedynie na przodzie rażą trochę dziwne kamyczki - bazalt...
Jak długo już istnieje ten zbiornik?
zbiornik 2 tyg bez rybek i z rybkami niecały tydzień.no wiem bazalt.. jak bede robić wieksze zmiany to zmienie na piasek

(12.11.2010, 18:48)Picard napisał(a): Mylisz się Apri. Bazalt nadaje się do celów budowlanych
A tak poważnie, to ktoś wcześniej użył idealnego słowa dla tego zbiornika - sympatycznie
Fajny wystrój... i dużo śfiecących neonków - czyli to co Picardy lubia najbardziej
Pozdro
bałam sie żeby nie było za duzo rybek, dokupie kiryski

nawet dzis im kupiłam amku dla rybek przydennych czy coś, pan powiedział ze to dla kirysów. Wiec bedzie ich wiecej

super są żałowałam w sumie że mam tylko 3 ale skoro można z 6 to dokupie
i Dzieki wszystkim za opinie

(12.11.2010, 17:13)Piotrek1234 napisał(a): Jak na pierwszy zbiornik to nieźle. Jednak widac że ta roślina po prawej(chyba nurzaniec) zaczyna ci gnić. Korzenie aż "proszą sie" żebyś położył na nie jakiś mech. Obsada też niczego sobie. Start jak najbardziej udany
rosliny faktycznie jakos nienajlepiej..nurzańce no troche mnie nie lubią

wcześniej był filtr skierowany na nie i tak sie troche popsuły hehe, naprawie to.. ale mech na korzenie ? w sensie że co ?

(12.11.2010, 17:16)agrareoligada napisał(a): Bardzo fajny początek.Niestety muszę Cię zmartwić.Rośliny z pierwszego planu nie będą rosły przy tym oświetleniu.Niestety nurzaniec w tak małym zbiorniku zasłoni tylko powierzchnię wody ,a jego przycinanie będzie stymulowało rozrost korzeni i ciągłe grzebanie w podłożu.
ale chodzi Tobie o te małe takie co są w kępkach? nie musza jakos sie rozrastać, wazne żeby sobie były zdrowe .. mam świetlówke taka jaka była w zestawie z pokrywą 15 w , trzeba kupić mocniejszą ?
(12.11.2010, 17:13)Piotrek1234 napisał(a): Jak na pierwszy zbiornik to nieźle. Jednak widac że ta roślina po prawej(chyba nurzaniec) zaczyna ci gnić. Korzenie aż "proszą sie" żebyś położył na nie jakiś mech. Obsada też niczego sobie. Start jak najbardziej udany
aa te korzenie

myślałam o korzeniach roslin

no myslałam zeby mech.. ale jeszcze nie umiem z tą siateczka i mocowaniem moze za jakiś czas