• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gdzie postawić akwarium?

(07.11.2010, 11:02)kacperkrzyz napisał(a):  Ale akwa stoi na jakiej małej powierzchni, co to jest te kilka kółek?Do tego plastik.

Wbrew pozorom rozwiązanie jest całkiem niezłe , przy takim postawieniu akwarium napewno nie wystąpią niebezpieczne naprężenia

200 l agassiza, otoski i rodostomusy
http://s2.ifotos.pl/img/Akwa-2Mjp_hhaahrr.jpg

Akwarium powinno stać całą powierzchnią dna i jeżeli powierzchnia jest nierówna to podłoże powinno się odpowiednio ugiąć(jak masz styropian pod akwa albo matę to jest ok), a taki plastik ci się nie ugnie.Na temat podstawki się nie wypowiem, nie chcesz zrozumieć to i tak nie zrozumiesz.

Moje akwaria zawsze stały na takowych podstawkach (450l też) i mimo, że kiedyś w mieszkaniu miałem strasznie krzywą podłogę i szafki się wyginały to akwa stało prosto.

No stało "prosto" ale naprężenia na jedną z szyb były większe, gdyby miało pod sobą styropian albo matę to by się odpowiednio ugięło podłoże i by nie było zbędnych naprężeń i ryzyka.

Ale taka podstawa jest miękka (przynajmniej dobrej jakości) i przystosowuje się do zbiornika.

sam ma taka podstawka, akwa 80l (dł 60 szer 35 wys 45 )
akwa stoi na niej już dosyć długo i nic się nie stało.
Osobiście polecam takie rozwiązanie.

A jak jest elastyczna to przepraszam.Widziałem do tej pory tylko plastikowe, twarde.

Skocz do: