14.10.2010, 23:23
No i lampka 9W będzie w sam raz pasowała do 25l.Taki zbiornik kosztuje grosze.No i oczywiście lepiej wygląda.
Zapraszam na Dolnośląskie forum akwarystyczne www.dfa.net.pl
(14.10.2010, 17:50)kubaoss napisał(a): Takie minimum to 25l. spróbuj to nie duży wydatek. Masz jakieś pytania to wal śmiało.
(20.11.2010, 16:54)Ada napisał(a): Podobno wciąga młode krewetki. [...] 300-370zł. Warto kupować zestawy ?
), filtra musi być (aby nie wciągał krewetek można na wlot założyć pończochę. Najlepiej chyba kaskadowy, ale to nich ktoś poradzi kto się na nich zna, bo ja styczności nie miałem, a jeżeli nie chcesz ingerować w pokrywę (wycinać miejsce na kaskadę), to jakiś mały wewnętrzny- ja mam w 25l Aquael Fan Mikro plus- 30zł w sumie jest ok, z małym minusem takim, że dość często trzeba go czyścić (~raz / 2 tyg). Do tego jakieś tanie duperelki typu termometr. Tak jak mówiłem jeżeli masz na to taki budżet, to możesz kupić jakieś lepsze podłoże, np. Red Bee Sand, na 25l spokojnie opakowanie 4kg wystarczy, ba może nawet zostanie trochę, żeby jakąś górkę uformować. Dobre podłoże jest szczególnie ważne jak masz kiepskie parametry kranówki (za wysokie pH, albo za wysoka twardość).