• 17 Głosów - 3.82 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

>>>>> Rozmnażanie GUPIKÓW <<<<<

Mogą..
Question 

Kupiłam w sklepie zoologicznym dwie samiczki gupika (mam akwa 25l, bez samców Big Grin ). Okazało się, że jedna z nich jest w ciąży i już urodziła. I tu jest problem. Moje pytania:
Czy mam jej jakoś specjalne karmić?
Czy mam kupić kotnik? (słyszałam, że to niezbyt dobre rozwiązanie)
Czy jest szansa, że chociaż jedno przeżyje? (wiem, że to głupie pytanie)

Dzięki z góry za odpowiedź Smile

1x dorosła gupiczka
63x młode gupiki (od 1 tygodnia - 1,5 miesiąca)

Początkująca akwarystka ^^

STOP hodowli ryb w kulach !![/font][/font]

Czekaj az urodzi, jezeli zalezy Ci na mlodych to kup kotnik i niech rodzi, jezeli nie, niech natura robi swoje Wink
karmic je mozesz pokruszonymi platkami pokarmow suchych.

zuzabo urodziły mi się małe gupiki i już 2 tydzień są w akwarium z innymi rybami. Nie dokarmiam ich innym pokarmem... jedzą to co stare ewentualnie jakies glony Big Grin Młodych nie ruszają stare, ponieważ zapewniłem im kryjówki w mchach.

PS: Nie ładuj się w koszta z innym pokarmem i kotnikiem Smile Zapewnij tylko jakies kryjówki.

A co do tego czy jest szansa że jakies przeżyje ? Nie wiem bo nic nie powiedzialas o swoim akwarium. Podczas narodzin mialem z 15 i tyle ich pływa Smile

dzięki Smile

1x dorosła gupiczka
63x młode gupiki (od 1 tygodnia - 1,5 miesiąca)

Początkująca akwarystka ^^

STOP hodowli ryb w kulach !![/font][/font]

Boże ludzie. Tak obszerny temat i taka rozmnażalność u tych rybek a Wy pytacie i pytacie.
Ja jak byłem mały to w słoiku mi się samica kociła(niejedna) potem dokonywałem podmian normalnie z kranówy i było ok a Wy tu "trzeszczycie" jak by to było nie wiadomo co. Jak ktoś przeczyta mój post to jak mu mało niech wróci się do wcześniejszych. Temat bzdura i tyle. Jak nie umiesz ogarnąć gupików to nie powołanie z akwarystykąSmile

toomeka@wp.pl, uważam, że to nie jest twoja sprawa czy ktoś chce się zapytać o rozmnażanie gupików czy pielęgnic, chciałbym przypomnieć, że jest to forum, więc wszystkie pytania związane z każdą rybą akwariową można umieszczać właśnie tutaj.. I nie jest to forum wyłącznie dla hodowców, ale także dla miłośników, którzy nawet nie muszą mieć akwa. Więc uważam, że twój komentarz jest zbędny i proszę moderatorów o jego usunięcie. I jeszcze raz, każdy ma prawo pisać tutaj o czym tylko chce czy to o gupiku czy gurami itp.

172l - Księżniczki z Burundi + muszlowce krótkie

mateuszkar1992 więc odpiszę Ci tak.
Owszem ale jak patrzę, że ludzie mają z dwie trzy gwiazdki na koncie a takie pytania zadają to jest śmiech na sali. Bo gupiki to "podstawa" akwarystyki chyba każdy tak zaczyna więc albo błąd w gwiazdkach odnośnie umiejętności albo całkowita niewiedza i nabijanie postów przez niedoświadczonych.

Zgadzam się. Gupiki jak i wszystkie ryby rodzące młode są banlnie łatwe do rozmnożenia...gupiki np. przekładasz do słoika lub zbiornika jakiegoś o pojemności ok5 litrów, dajesz napowierzacz żeby miały "komfort" można dac grzałkę ale myśle że to jest niepotrzebne w pokojowych temperaturach i co ok 3 tygodnie masz młode...

Siema! Mam pytanko. Po ilu dniach urodzą się małe gupiki???

Skocz do: