26.09.2010, 20:12
27.09.2010, 10:34
a czy to nie są czasem krzemienie ?
03.10.2010, 18:41
dlaczego nie...jeśli Ci się podobają.
Post ten wyraża opinie Autora w dniu dzisiejszym. Nie może on być wykorzystany przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani żadnym innym. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów, bez podawania przyczyny. Jeśli się z nimi nie zgadzasz - ustaw się w kolejce:)
04.10.2010, 14:16
a ja mam takie pytanie czy mozna do akwarium dac kamienie granitowe? bo wlasnie u mnie u kamieniarza mozna takie dostac. Czytalam ze nie nadaja sie? czy to prawda?
chciala bym dac je do drugiego akwarium w ktorym sa molinezje gupiki danio?
chciala bym dac je do drugiego akwarium w ktorym sa molinezje gupiki danio?
04.10.2010, 15:08
(03.10.2010, 18:41)mikem napisał(a): dlaczego nie...jeśli Ci się podobają.
Biorac pod uwage, ze wczesniej mi sie podobaly wapienie, to chyba kazdy jest od nich lepsze, jakichs glazow tez nie chce.
09.11.2010, 19:03
Można pod warunkiem, że:
1. Sprawdz octem (innym kwasem) czy nie zachodzi reakcja zoobojętnania (na wapń lub inne) - jeżeli bąbelkuje są tam związki wapnia i nie używać.
2. Wyszoruj
3. Wygotuj
5. Profilaktycznie potrzymaj zanurzone w wodzie np kilka dni przed umieczeniem w akwarium docelowym (i sprawdz jak się zachowuje)
4. O ile to możliwe poszukaj kamieni nie z pobliża drogi, ze względu na ołów, metale ciężkie i związki ropy.
piaskowce się rozpuszczają
1. Sprawdz octem (innym kwasem) czy nie zachodzi reakcja zoobojętnania (na wapń lub inne) - jeżeli bąbelkuje są tam związki wapnia i nie używać.
2. Wyszoruj
3. Wygotuj
5. Profilaktycznie potrzymaj zanurzone w wodzie np kilka dni przed umieczeniem w akwarium docelowym (i sprawdz jak się zachowuje)
4. O ile to możliwe poszukaj kamieni nie z pobliża drogi, ze względu na ołów, metale ciężkie i związki ropy.
piaskowce się rozpuszczają
09.11.2010, 20:40
(09.11.2010, 19:03)akwa1139 napisał(a): 2. Wyszoruj
3. Wygotuj
Hah ! ... bez przesady...weź kamień z pola ,przepłucz pod wodą i do aQa...
SPRZEDAM - KLIK !
-270l - Malawi GG 3341234
-122,5l - Malawi
-112l - - Malawi
-57l - Roślinne
-54l - Kotnik - Malawi
-50l - Black Water
10.11.2010, 17:39
(09.11.2010, 20:40)susel napisał(a):(09.11.2010, 19:03)akwa1139 napisał(a): 2. Wyszoruj
3. Wygotuj
Hah ! ... bez przesady...weź kamień z pola ,przepłucz pod wodą i do aQa...
i może mieć jakieś bakterie zanieczyści wode może mieć szkodliwe metale które możesz zobaczyć dopiero po wygotowaniu
a pozatem na polu można znaleść spalone przez maszyne przez króre ryby zdecheją..... a pozatem z pola są nieładne...
24.11.2010, 12:42
a nielepiej kupic?? przecież to niedrogi interes a lepiej wydać pare groszy i kupic niż wymieniać całe akwarium. moge polecic super sprzedawce takiego kamienia ale nie chciałabym robic reklamy wiec jeżlei bedzie ktoś zainteresowany to proszę o priv wiadomość. Oferuja sprzedaż kamienia i podłoża do akwarium. niedrogo. i zawsze doradzą
« Starszy temat | Nowszy temat »

a o ten wyżej nie jestem w 100% pewny