Cytat: Jest naprawdę oryginalnie, zwykle poczatkowo zbiornik to tylko podłoże i kilka smętnych sadzonek.
nawet nie wiesz jak się cieszę, że to napisałaś . Uśmiech nie zejdzie mi do wieczora co najmniej
Cytat: To kup sobie aquael 11W i nie musisz nick wiercic Tongue
Z przeróbkami chyba nie będzie problemu, bo mam pomoc i tylko ograniczam się do kupna tego, co potrzebne ..bardziej zastanawiałam się nad mocą..czy 8W wystarczy czy dać więcej (do tych dwóch 15W świetlówek mam jeszcze odbłyśniki w formie takiej "płytki")? Bo jak szaleć to szaleć
Mam problem..
Nie wiem czy powinnam to napisać tu czy w dziale DIY..
ale..1 z korzeni chyba mi zaczął pleśnieć. Pojawiła się na nim tak jakby mgiełka..przeczytałam do połowy dział o korzeniach (pół, bo zasypiam już, a jutro do 11 mam czas na akwarium i chciałabym poczynić ewentualne kroki ) i jednej osobie to przeszło a inna wyszorowała korzeń i włożyła go z powrotem. Czytałam też gdzie indziej, że po wyszorowaniu trzeba korzeń oblać woda utlenioną..już nie wiem, która z opcji będzie najlepsza..
dołączam zdjęcia..najlepsze jakie mogłam zrobić :/
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30.08.2010, 00:25 {2} przez Kaja.)
Mialem ten sam problem, padlo 20 neonow, choc nie jestem pwoien czy nie przez no2, w kazdym razie na pewno to paskudstwo nie jest dobre, umyj to porzadnie, a czy wlozysz z powrotem zalezy od Ciebie.
Wypłucz, posyp zwykłą solą i wyszoruj, potem polej wrzątkiem, a potem znów wypłucz w zimnej wodzie i do akwa. Nie powinno się to więcej pojawić u mnie działało za każdym razem, gdy miałam nowe drewno w akwa.
Kurcze dałam plamę . Anubiasy rozpadają mi się w rękach . Zrobiłam tak jak poleciłaś mi Apri z tym korzeniem. Na razie jestem na etapie moczenia w wodzie. Chyba to samo powtórzę z drugim korzeniem żeby i co do niego mieć pewność. Wymieniłam też około 10l wody. Kupiłam KH test JBL i jeśli zdążę, to jutro (a właściwie dziś ) go zrobię. Oprócz tego codziennie rano podaję Kalium Potassium z Easy Life, a po zaświeceniu światła Easy Carbo. Chyba 2 dni temu dałam też 1 dawkę sera bio nitrivec. To chyba tyle..dobranoc