Temat zamknięty
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

40L Ramirezy

Matthew to zrób sobie Tanganikę w 40l i jakieś szczelinowce...

livet dlaczego krewetki powinny mieć piaszczyste podłoże?? Jeżeli są trzymane ze żwirkiem lepiej im żerować. Między żwirkiem - w przeciwieństwie do piasku - zostaje wiele karmy i krewetkom jest łatwiej żerować.

Matthew, a może muszlowce ?
Co prawda to nie Malawi tylko Tanganika, ale zbliżony wystrój.

Każdy temat w tytule powinien zawierać ogólny opis problemu.
Pisz poprawnie !

Od czasu stworzenia Internetu ruch obrotowy Ziemi jest przede wszystkim napędzany przez zbiorowe obracanie się nauczycieli języka polskiego w grobach.

Myślałem o muszlowcach, a napisałem szczelinowce.. W każdym bądź razie 40l by Ci na parkę wystarczyło i miałbyś wystrój jaki byś chciał.

Moze zaloze malawi i kupie 2 samice yellow i po prostu jak podrosna to oddam

Po pierwsze skąd wiesz, że kupisz samice?? Po drugie nie wiem czy CI urosną w takim akwarium. Po trzecie po co kupować ryby i po 2 miesiącach je oddawać?? Nie lepiej kupić ryby odpowiednie do takiego akwarium??

Niestety nie moge miec wiekszego. Poza tym na pewno po miesiącu bym ich nie oddał.

To by Ci skarłowaciały. 40l jest za małe nawet na docelowy kotnik dla Malawi.

Jokeru napisał(a):Myślałem o muszlowcach, a napisałem szczelinowce.. W każdym bądź razie 40l by Ci na parkę wystarczyło i miałbyś wystrój jaki byś chciał.

Popieram kolege, jak zwykle ma racje.Big Grin Przemyśl tą propozycje jest całkiem ciekawa.
Próbowałem poszukać Ci taniego białego żwirku niestety nie ma nic w tej chwili ciekawego cenowo.

Czy mógłbym trzymać muszlowce wielopręgie z ramirezami?

Matthew napisał(a):Czy mógłbym trzymać muszlowce wielopręgie z ramirezami?

Ale, po co przecież jest to tylko 40l. Pomyśl sam, że wchodząc na inne forum np. Tanganiki będziesz atakowany za złą obsadę.Nie lepiej stworzyć coś, co pozwoliłby się wszystkim tylko zachwycać?

bumboo
Temat zamknięty

Skocz do: