• 13 Głosów - 4.15 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[54l] W oparach Absurdu Pysia

Łaaadnaś Smile
Planujesz coś dać na ten pusty środek czy tak zostawiasz?

52.5 l
ogólne :)

(24.07.2010, 20:56)Asiaaa napisał(a):  Łaaadnaś Smile
Planujesz coś dać na ten pusty środek czy tak zostawiasz?
Tak zostanie, bo ma byc widać krewetki potem Wink Gdybym coś planowała to już albo glosia albo marsilea z 200l byłyby tam posadzone Wink Ten baniak miał być minimalistyczny jeżeli chodzi o rośliny, ale mam skaze zieloną i mi nie wyszło Big Grin

Aktualka.
Baniak ma 4 tyg. Jutro wpuszczam do niego CRki klasy B i jedną A - w sumie 4 szt. No i 2 szt. Blue perl. Na razie tyle i takie bo muszę zobaczyc czy będzie im ok.
Baniak wygląda tak

Nic szczególnego. Ma być dobrze krewetkom. I czasami ma być je widać Wink

A ja się o tło zapytam (pomijając to, że akwa mi się podoba. No może oprócz tej ?ludwigii? po lewej z przodu). Tło jest ze zwykłego niebieskiego brystolu?

Tło jest granatowe, ale jako ze nie mam taśmy klejącej w domu to sobie jest ot tak wsadzone z tyłu Smile A jest kupne. W promocji za 1,50 za 10 cm Smile 9 zł to brystol i farby by mnie wyniosły Wink A tu gotowe Wink
Ludwigia jest chwilowo. Musze podhodować proste roślinki do 133l jak będę go stawiać od nowa ( sterylny mi już niepotrzebny).

Fajnie wygląda, tak jakby cieniowane było. A można wiedzieć co będzie w 133l? Może tanganika Smile ? Ale hodujesz roślinki więc raczej nie ;d

(12.08.2010, 23:49)Pietruch napisał(a):  Fajnie wygląda, tak jakby cieniowane było. A można wiedzieć co będzie w 133l? Może tanganika Smile ? Ale hodujesz roślinki więc raczej nie ;d
A w życiu nigdy tanga Big Grin Ja kocham Amazonie i jej mieskzańców. W 133l będzie dom dla kolejnego gatunku Apistogramma. Na razie nie mogę się zdecydować. Nie wiem też czy to będzie BW czy przejrzyste wody Tongue Mam jeszcze trochę czasu. Wszystko zależy od tego jaki gatunek Apisto mi się spodoba. Wtedy powstanie baniak z odpowiednimi dla niego warunkami.

Zrób BW, już dawno na forum nie było żadnego godnego podziwu. Sam chciałem kiedyś BW zrobić, ale za szybko zarosło i się nie udało ;d. Zbiornik będzie gatunkowy czy bardziej ogólny?

(13.08.2010, 00:12)Pietruch napisał(a):  Zrób BW, już dawno na forum nie było żadnego godnego podziwu. Sam chciałem kiedyś BW zrobić, ale za szybko zarosło i się nie udało ;d. Zbiornik będzie gatunkowy czy bardziej ogólny?

Tak jak napisałam wcześniej. Najpierw zdecyduję się na gatunek a potem pod niego stworzę baniak. On stoi na poddaszu, więc nie zamierzam się wysilać Wink Tak samo " Taki sobie baniak"- oba są poddaszowe Wink Nie mam czasu na cudowanie z aranżacjami. Jedynym do którego wyglądowo się przykładam to 200l w salonie Wink O resztę dbam pod względewm dobra żyjątem. Sąś czyste, bez glonów- ale zwykłe.
Zbiornik zamieszkają pielęgniczki i jakieś rozpraszacze do niech aby komandosami nie były Wink Ale to będzie najwyzej 13-15 rybek malutkich w sumie Wink

W chwili obecnej w baniaku żyją:
2xblue perl
1x Red bee- A
3x Red bee -B
I ponoć dzisiaj ma przyjechać :
5x Red bee- S
2x Red bee - A
2x Red bee - SS Hinomaru
Fotki obecnych robalków

Fotki są robione przed podmianą wody ostatnią. Była w niedziele. Po niej wszystkie znikły i dzisiaj pokazały się trzy- bielsze i większe Wink Czekam na kolejną Wink

Skocz do: