• 17 Głosów - 3.71 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

OBSADA 50l-90l - Wybierz coś dla siebie lub jeśli musisz pytaj tu.

To na pierwszy plan może gałęzatkę lub strzałkę lub lileaopsis??

Co do molinezji to nie chodzi o rozmnażanie,one są za duże.

A ślimaki pewnie z roślin,o wywaleniu ich jest inny temat.

-.-'

Black Molly za duża? Nie no narazie nie są duże... a już zdolne do rozrodu (samiczka jest ultra gruba w tym momencie). Powiem tak: są takiej wielkości jak to zwykle w sklepach zoologicznych sprzedają (około 3cm? może 4cm?). Nie jestem w domu w tej chwili i nie zmierzę dokładnie.

Co do roślinek to ta pierwsza znośna... ale te kolejne niefajne. Bardziej chodzi mi o jakiś trawniczek 2,3,4 centymetry wysokości max.

Edit: Przepraszam bo lileaopsis źle sprawdziłem... to rzeczywiście taka trawka o którą by mi chodziło. Tylko pytanie czy nie urośnie wyżej niż 4 cm? w różnych źródłach róźnie piszą .... nawet o 8 centymetrach.

Nie wydaje mi się żeby moli była za duża, jest w sam raz. Ja dokupiłabym jeszcze :
4 lub 5 kirysków lamparcich ( masz rację będą ładnie wyglądały na jasnym żwirku )
myślę że pielęgniczki też możesz dodać, ale tu nie jestem pewna, nie czytałam dużo o Borelli
Niestety nie wiem jaką roślinkę ci poradzić

75l - prętniki
250l - gurami

(10.08.2010, 14:18)Westagle napisał(a):  Nie wydaje mi się żeby moli była za duża, jest w sam raz. Ja dokupiłabym jeszcze :
4 lub 5 kirysków lamparcich ( masz rację będą ładnie wyglądały na jasnym żwirku )
myślę że pielęgniczki też możesz dodać, ale tu nie jestem pewna, nie czytałam dużo o Borelli
Niestety nie wiem jaką roślinkę ci poradzić

Tsssaaa ,molinezja w sam raz... w >90l to tak..

No nie wiem czy pielęgniczki przy dużych kiryskach z małą powierzchnią dna to dobry pomysł.

-.-'

Akwarium 63 l
Mieszkańcy
- 3X Prętnik Karłowaty
- 4x Otosek
- 2 x Gupik
czy mogę do tej obsady dorzucić około 6 sztuk Razbor? Mówię od razu , że nie mam gdzie oddać rybek już nabytych.

Myślę, że możesz. Jednak jako, że razbory są rybami stadnymi to 6 sztuk trochę za mało ;p

możesz, myślę że 6 sztuk wystarczy, są niewielkie więc w akwarium starczy miejsca

75l - prętniki
250l - gurami

nie bojowniki odpadają, może spróbuj pozbyć się ramirezek i w zamian za to kup czarne neonki, lub zdecyduj się na jakieś mniej wymagające rybki

75l - prętniki
250l - gurami

No ale jakie razbory? Jeżeli chodzi o klinowe, to odradzam. Trzyma się je w ławicach, a 6 sztuk ławicy nie tworzy. Po za tym myślę, że będą miały tam za mało miejsca. Może chodzi ci o jakieś inne razbory?

63l - w sam raz na razborki kup 8-10

Skocz do: