67
PYtanie sie bo widzę pył (?) na roślinach, dlatego myślałem, że płukałeś.
Takich tupu podłoży się nie płuka.
21
Wiesz co pył jest bo za pierwszym razem jak już wszystko było ok i nalałem wody to mi anubias wypadł z podłoża(wtedy nie wiedziałem że nie powinno się wsadzać korzeni do podłoża) i chciałem go wsadzić. Jak ruszyłem podłoże wzniosły się tumany mułu i klapa.
A co do filtra i nurzańca to między korzeniem a filtrem jest mało miejsca i gdy wyciągam ten filtr zabrudzony to podkładam pod gąbkę to do łapania rybek i wten sposób nie robi mi się gnój w akwa. ale pomyśle o zasłonięciu jego. Zastanawiałem się nad kaskadą, bo jak przesunąłem baniak trochę do przodu to mam więcej miejsca za nim.
Aha a jeszcze chciałem się zapytać o krewetki. Jaka jest wg was optymalna cena za RC?(ile dalibyście max zł)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12.05.2010, 22:00 {2} przez
P.Wędkarz.)
15
P.Wędkarz napisał(a):Aha a jeszcze chciałem się zapytać o krewetki. Jaka jest wg was optymalna cena za RC?(ile dalibyście max zł)
Hmm taka optymalna cena oscyluje koło 2 zł. Nie wiem jak jest w sklepach, swoje mam od hodowcy (kupiłam za 1,20zł)...Na allegro chodzą po 1zł, w sklepach są zwykle sporo droższe, ale ja zdecydowałabym się na zakup internetowy tylko w przypadku gdy można je osobiście odebrać (są dostępne gdzieś w pobliżu). Bałabym się o przesyłki wszelkiej maści, jakoś im nie ufam, choć wielu tutejszych forumowiczów kupowało, część otrzymała zwierzątka żywe, inni mieli pecha

Może ktoś z twojej okolicy jest na forum i zaoferuje redki?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12.05.2010, 22:14 {2} przez
mcda-p.)
21
CZeść. Słuchajcie. Doradźcie mi jakie oświetlenie dać do mojego akwarium. Chodzi mi o rodzaj świetlówek i czy belka czy pokrywa(potrzebuję tak około 50W.
8
Jakie koszty w grę wchodzą ?? odradzam belkę . Ryby ławicowe lubią sobie wyskakiwać . Kup pokrywę i zwiększ oświetlenie.
21
No mała zmiana wyglądu. Mam nadzieję że ostatnia

Akwarium dojżewa.
Aktualni mieszkańcy to:
świderki i krewetki RC (wiem że powinienem je wsadzić dopiero za 2 tygodnie, ale bojek je strasznie gonił. Wpuszczałem je około 1h. I żyją

Jedna nawet jajeczka złożyła tylko jeszcze ich nienamierzyłem. I tu pytanie: Za ile się wyklują?
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4a8e...517ad.html
13
Krewetki składają jajka pod tułowiem i tam je noszą do wyklucia młodych, czyli ok. 3-4 tyg. Jeśli krewetka nie ma już tych jajek, to albo młode się wykluły, albo je zrzuciła zestresowana przeprowadzką
21
8
Mi się podoba 2 fotka
21
A inni?
Ja mam podzielone zdanie(niestety) Bo z jednej strony bez tego korzenia jest więcej miejsca na trawniczek, a z tym korzeniem fajnie wygląda:/ trudny wybór. Lepiej mieć więcej przestrzeni na srodku i większy trawniczek czy mniejszy trawniczek i korzeń?