• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

tanganika first time

Oj, mieszacie mi w głowie, oj i to mocno.
Będę pracował nad żonką ale pewnie stanie na 2 zbiornikach :-D
Zbiornik na zamówienie odpada i nie ma opcji.
Teraz czas na czytanie o poszczególnych gatunkach, zachowaniu ryb itp., itd.

Pierwsza propozycja kroczka jest chyba najlepsza z możliwych. Piękne to by było Smile. Toń i dno wykorzystane. Calvus jest duży i szkoda moim zdaniem takiego akwa dla niego.

gupik96 napisał(a):Pierwsza propozycja kroczka jest chyba najlepsza z możliwych. Piękne to by było Smile. Toń i dno wykorzystane. Calvus jest duży i szkoda moim zdaniem takiego akwa dla niego.

No calvusa dałem jako "ewentualne rozwiązanie" ale też jest elegancki.
Ja w 120l go chciałem ale zrezygnowałem bo minimum dla pary to 200l
A tamta propozycja to moja ulubiona dlatego ją podałem.
Tak miałem mieć ale cóżSadMalawi wzięło górę ale na pewno nowy baniak będzie z Tangą...

Kujawsko-Pomorskie Forum Akwarystyczne

Nie udzielam porad na PW.

Calvus jest bardzo ciekawy. Będąc na tegorocznym spotkaniu tanganickim miałem okazję widzieć RED FIN z odłowu, są przepiękne.

No ładne rybki.
Ja na spotkaniu nie mogłem być Sad
Byłem w niedzielę na Aqua Terr i "dupa"
przez jakieś durne katastrofy odwołali imprezę
Mnie też dotknęło to co sie stało ale kurde przecież nie jechałem tam na tańce i hulankę .
Ogólnie ryb nie widziałem.No tylko pyski dr Pawlaka i nic wiecej

Nie przeczę, że ciekawy, ale to duża dosyć ryba i szkoda na nią tego litrażu.

CO?! szkoda litrażu?
Ten litraż jest trochę większy od minimum i jest dla Calvusa idealny.
Ale jak kto woli.JA np. wole mieć 3-4 gat mniejszych rybek i mieć w akwa 15 ryb a nie 2 duże.

Właśnie ja podobnie myślę Wink. Jak bym miał akwa 500 z mięsożercami to z pewnością znalazłbym dla nich miejsce Wink. Lepiej w tym przypadku postawić na mniejsze rybki haremowe.

Tak to jest zdecydowanie kwestia gustu i posiadanych możliwości litrażu. Wydaje mi się, że każdy fan Tanganiki powinien jednak spróbować tego i tego, bo zarówno mniejsze haremowe/stadne ryby mogą mieć także bardzo ciekawe zachowania jaki i duże gatunki.

witaj, jako ze przerwa z akwarystyka była duża może coś łatwiejszego w hodowli ?

kilka sztuk neolamprologus pulcher z których po dobraniu pary powstanie śliczna rodzinka Smile

pzdr arek

Skocz do: