Łomatkoboska ! Jak Ty upchnąłeś do baniaka takiego jak mój ( chodzi o wymiary dna....) ramirezki, akarki i barwniaki? ???? Oczywiscie to te ostatnie będą zyły na bank. Potem akarki. Ramirezków mi wręcz szkoda.... A to taka spokojna pielegniczka
Barwniak czerwonobrzuchy z akarką i ramirezką Gratuluję pomysłu
A mnie się w ogóle wystrój nie podoba, filtr nie schowany, ta dziura na środku pomiędzy roślinami tez psuje wygląd, taki misz masz jak i w rybach tak i w roślinach. Nie znam tych ryb, ale z tego co wiem ramirezy to rybki terytorialne i chyba się bardzo "kłócą" z resztą obsady.
Ogólnie to widać, że wystrój i obsada nie przemyślane dobrze, a mogł ten baniak sto razy lepiej się prezentować. Tyle ode mnie.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.05.2010, 00:46 {2} przez fixxxer.)
chociaż jak kolega zauważył można by się troszkę doczepić do obsady :p, ale też jestem zwolennikiem LEKKIEGO przerybienia :]
To nie chodzi o przerybienie Ja doczytałam tylko że jest tam trzy gatunki bardzo terytorialnych ryb. Barwniaki i akarki znam doskonale. Ramirezki tak samo. Barwniaki potrafią "umilić" życie w baniaku nawet większym pielęgniczkom tak, ze ewakuują sie z baniaka..... Akarki w trakcie tarła też aniołkami nie są. Blado przy nich wygląda ramirezka, która jest także terytorialna, jednakże do pięt nie dorasta akarce a barwniakowi czerwonobrzuchemu już absolutnie....
fixxxer napisał(a):A mnie się w ogóle wystrój nie podoba, filtr nie schowany, ta dziura na środku pomiędzy roślinami tez psuje wygląd, taki misz masz jak i w rybach tak i w roślinach. Nie znam tych ryb, ale z tego co wiem ramirezy to rybki terytorialne i chyba się bardzo "kłócą" z resztą obsady
J/w Ramirezki to aniołki w stosunku do reszty..... Będą naprawdę bardzo biedne. Ja w życiu nie poważyłabym się do moich 200l wsadzić do Apistogramma baenschi barwniaków czerwonobrzuchych bo mimo że baenschi to cholery tward eto nie chciałabym wyławiać trupków tych ślicznych rybek....
Pysia napisał(a):Łomatkoboska ! Jak Ty upchnąłeś do baniaka takiego jak mój ( chodzi o wymiary dna....) ramirezki, akarki i barwniaki? ???? Oczywiscie to te ostatnie będą zyły na bank. Potem akarki. Ramirezków mi wręcz szkoda.... A to taka spokojna pielegniczka
Barwniak czerwonobrzuchy z akarką i ramirezką Gratuluję pomysłu
Wiem przeginka z obsadą,ale jestem otwarty na Wasze propozycje zmian.
Co do filtra to mam problem z kożuchem na powierzchni,więc musi zostac.Środek celowo został nie obsadzony roślinami.
Ogólnie to dzięki za pierwsze opinie.Czekam na jakieś rozwiązania co do pielęgniczek.
Wystrój jest w porządku, choć można coś jeszcze wrzucić na środek, troszkę za duża ta pusta arena.
Co do obsady to po prostu oddaj 2 gatunki z 3 problemowych, zostaw albo ramirezy, albo akarki, albo barwniaki. No i możesz oddać zwinniki i w ich miejsce dodać jeszcze ze 3-6 neonów. Poza tym ok i nie jest wcale tak tragicznie jak ktoś tam wyżej zasugerował.
apri cort napisał(a):Wystrój jest w porządku, choć można coś jeszcze wrzucić na środek, troszkę za duża ta pusta arena.
Co do obsady to po prostu oddaj 2 gatunki z 3 problemowych, zostaw albo ramirezy, albo akarki, albo barwniaki. No i możesz oddać zwinniki i w ich miejsce dodać jeszcze ze 3-6 neonów. Poza tym ok i nie jest wcale tak tragicznie jak ktoś tam wyżej zasugerował.
Apri,a jak bym zostawił akarki z ramirezami a barwniaki oddał?A co do zwinników to mam zamiar dokupic jeszcze z 8 szt.