• 16 Głosów - 3.38 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Jaka obsada do Twojego akwarium?

Miałam krewetki z tym bojkiem na początku, krewecie bardzo szybko umarły z nieznanych przyczyn i właściwie nie było ich widać...

Kiniuchaaa napisał(a):Miałam krewetki z tym bojkiem na początku, krewecie bardzo szybko umarły z nieznanych przyczyn i właściwie nie było ich widać...

Przy Bojowniku, nic dziwnego. Same krewetki do tego mnóstwo mchów na korzeniach, pierzaste rośliny. Zobaczysz jak będzie pięknie. Gdyby zbiornik był nieco większy można by dać stadko Razborek galaxy.

Dzięki za odpowiedź.

112l Malawi,54l kotnik dla młodych Saulosi Coral

czesc
chcialabym sie dowiedziec czy w moim akwarium jest wszystko ,,ok''
wiec tak :
-25 l
-filtr(nie wiem co nalezy podac ale moze trafie ;-) )
-2W
-0.6m
-300 l /h
-rosliny (i tu pełna kompromitacja ;-)
-mech jawajski
-2 roslinki o dosc sporych lisciach chyba zabienica albo anumbias?
sorka ale jesli chodzi o rosliny jestem kompletnie zielona Wink
(chyba to byla 1 roslinka rozdzielona )
-2 (po 2 gałazki) roslinka podobna do koperku ;-)
obsada:

-8 neon innesa
-1 zbrojnik
-2 krewetki amano
-2 gupiki (parka)
- kilka ok6 maluszkow gupikow (jak beda wieksze to na pewno zmienia miejsce zamieszkania bo bedzie ich za duzo)
A wiec mam nastepujące pytania:
-czy moja obsada nie jest zbyt duza do 25l?
-czy moze przeniesc ta parke gupikow do drugiego akwarium (ok 54 l to2 moje akwa ktore jest u rodzicow ja natomiast bedac na studiach nie mialam mozliwosci przewiezc mojego wiec zalozylam tu male akwa)
- mialam 5 krewetek red cherry ale zostaly one najprawdopodobniej zjedzone i podejrzewam ze tak niecnego czyny dopuscila sie ,,mamuśka''-gupiczka , czy podzielacie moje obawy ? bylby to kolejny argument aby opuscila akwa
-po ewentualnym przeniesieniu gupikow chcialabym potencjalnie znow zaczac przygode z red cherry tylko nie wiem jaka bedzie ich optymalna ilosc na poczatek dobra (w koncu sie rozmnoza wiec nie chce przesadzac wole mniej niz wiecej )

wstawilabym zdjecia ale cos jest nie tak ;-(

z gory dziekuję za odpowiedzi podpowiedzi i motywujace slowa krytyki ;-)

http://www.akwaswiat.net/search.php?acti...order=desc
pozdrawiam

https://www.facebook.com/pages/From-all-...6571785133
Zapraszam na stronkę na FB i zostawienie lajka!:)
pozdrawiam

Dzięki Maciek ;-)

rozumiesz, że musisz oddać rybki czy jesteś kolejnym z serii który wie lepiej(jak krzywdzić niewinne istoty) ?

https://www.facebook.com/pages/From-all-...6571785133
Zapraszam na stronkę na FB i zostawienie lajka!:)
pozdrawiam

Maciek poradz mi czy jak przeniose gupiki bedzie dobrz3e? no na tym stadku neonkow bardzo mi zalezy wiec wydaje mi sie ze 8 neonkow na 25 l to nie przesada

a jezeli masz obawy co do zbrojnika to on jest tu poki co bo jest poprostu maly jest on z wlasnego howu w wiekszym akwa a ma ok 4 cm

8 neonków w 25l to duża przesada.Żadnego tam nie powinno być.

-.-'

xilox napisał(a):Maciek poradz mi czy jak przeniose gupiki bedzie dobrz3e? no na tym stadku neonkow bardzo mi zalezy wiec wydaje mi sie ze 8 neonkow na 25 l to nie przesada

a jezeli masz obawy co do zbrojnika to on jest tu poki co bo jest poprostu maly jest on z wlasnego howu w wiekszym akwa a ma ok 4 cm
Generalnie w 25l nie powinieneś mieć żadnej ryby po za ewentualnie sztuką Bojownika (i to tak średnio).

Skocz do: