• 2 Głosów - 2 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Czym karmic neonki??

viktor napisał(a):A Neonki np wrzucam suche płatki to one nie jedzą tego jak to pływa na powierzchni, to by musiało spadać na dno ale się tak nie dzieje, i one nie podpływają na powierzchnie i rzadko jedzą, tak mi się wydaje. Trochę się martwię jak zrobić żeby to opadało czy coś??? Jak jest na dnie to też nie jedzą.
Czy one tak mają?

Dzięki za pomoc.

Dla mnie znowu udowodniłeś ze jesteś upośledzony. Używaj przecinków, kropek i zastanów się nad tym czym piszesz. Ja muszę przeczytać twoje "myślenie" 5 razy żeby zrozumieć .. Chodzisz do szkoły??

a tak w ogóle płatki zapadają na dno tylko muszą chwile nasiąknąć woda ,zawsze opadają, no chyba ze masz wodę gęstą jak kisiel xD

[25l] Krewetkarium
-6 x Red Cherry

[60l] Ogólne
-8x Brzanka sumatrzańska
-7x Neon Inessa
-3x Jarzeńce
-2x Zbrojnik
-4x Kiler (Heleny)
http://www.akwaswiat.net/attachment.php?aid=10482

Jestem słaby z polskiego. Nie wiem mi nie opadają. Są na powierzchni, nie wiem czemu.;/;/
Question 

czy można karmić neonki ochotkami jeżeli są w akwarium z 2 mieczykami, 2 molinezjami i glonojadem gibicepsem (duży w kropki)? czy nie zaszkodzi to innym rybom?[/b][/align][/font]

akwarium-75l
obsada- 2 fantomy, glonojad gibiceps, 3 kiryski, 2 mieczyki(+2 narybki), 8 molinezji (+ małe)
częstość wymieniania wody/ mycie filtra-raz w tygodniu
karmienie- 2x dziennie sera vipan, 1x dziennie TetraWaterMIx (dla ryb dennych)
oświetlenie- 2 żarówki(nie wiem jakie)

http://www.akwaswiat.net/jakie-rybki-kup...23199.html
ja bym ci radził je karmić 2 razy w dniu raz ochotką a raz pokarmem w płatkach(może być rozpruszone )

Ja osobiście mam w akwarium głównie neonki i mieczyki i karmie je najwięcej rozwielitkami + płatki dla ładnego koloru ryb. Wszystkie rybki zdrowe i ładne kolory zachowują więc nie zmianiam pokarmu.

Zapraszam na mojego bloga który dopiero się rozwija. Jeśli interesują Cię też inne zwierzęta domowe myśle że znajdziesz ciekawy artykuł dla siebie :)
http://ulubionezwierzeta.blogspot.com/

(10.04.2010, 21:58)viktor napisał(a):  Jestem słaby z polskiego. Nie wiem mi nie opadają. Są na powierzchni, nie wiem czemu.;/;/

Ja też karmię neonki i inne rybki głównie pokarmem w płatkach,plus raz na tydzień wazonkowiec.Płatki są firmy Tropical: "Biovit" , "Tropical" , "Cichlid Color".Każdy z tych pokarmów bez problemu tonie,nawet powiedział bym,że za szybko.Neonki najbardziej lubią ostatni z nich.Przy podawaniu pokarm trzeba pokruszyć.Najlepiej sypać go do karmnika.Wtedy szybciej tonie.

112l Malawi,54l kotnik dla młodych Saulosi Coral

Witam, to moj pierwszy post na forum, wiec zdecydowalem powiedziec cos ciekawego a`propo neonow czerwonych, przegladalem ten temat i nie zauwawzylem zeby bylo to wczesniej opisane.

Zatem mam 112L i tam stado 20 sztuk neonow czerwonych i od ostatniego czasu zaczelem ich karmic Tetra Diskus Rot. Pokarm wybariwiajacy dla czerwonych paletek. Powiem szczerze ze godne polecenia bo efekt jest piorunujacy.

Prezentuje fotke, troche kiepska jakosc, na emaila moge pozniej podeslac lepsze ale czerwien jest naprawde krwista.

Co do pokarmow platkowanych nie byl bym przekonany do nich, raz ze firma niezbyt dobra (chociaz kryl i spiruline maja b.dobra) i forma tez, ja karmie granulatem i jestem bardzo zadowolony, nawet jak opadnie to potrafia porzadnie zjesc. Karmie je rowniez Crispami Tetry i tez zle nie sa

Załączone pliki Miniatury

Mam w akwarium 63l. Nie wiem jak karmić , jakimi porcjami i jaki pokarm?
12xneon inessa
14xneon czarny
glonojada 12cm około
sumika 12cm około
2x glonojady 3cm około
1x glonojad złoty 2 cm około
4x kiryski 2cm

Załączone pliki Miniatury

Najpierw popatrz na swoją obsade 4 "glonojady" w 63l?! I to nie jest złoty glonojad tylko albinos. oddaj je do sklepu. Masz kiryski pstre one mogą być, a dla nich jakieś tabletki. Neony w takiej ilości z przymknięciem oka mogą być a dla nich płatki tropikala. Kup kilka rodzaji i karm je 2-3 razy dziennie
Toungue 

(13.01.2008, 22:31)RYBA123 napisał(a):  ja mam neonki i jedzą zawsze jedzenie z powierzchni

Zazdroszcze Tongue

Ja karmie neonki Ovo vit TROPICAL (płatki) wymieszanym z dwoma innymi pokarmami (jakiś płatkowy i wybarwiający TROPICAL) i nigdy nie jedza z powierzchni wody Sad

Skocz do: