Temat zamknięty
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Akwarium 720 l w bloku

Witam serdecznie . planuje założyć akwarium 200x60x60 w bloku z lat 80-ych z wielkiej płyty.Mam pytanie co do wytrzymałości podłogi stropu w takich blokach.chodzi mi czy ktoś zakładał juz taki zbiornik z Was w bloku .Najprawdopodobniej dojdzie jeszcze sump tak ze waga napewno nie bedzie mała.mam obawy czy nie kupować mniejszego.bardzo prosze o dorade . zbiornik myśle stawiać na stelaży obydowanym płytami meblowymi .na 10 nóżkach bedzie stał na panelach.bardzo prosze o dorade.

Opcja szukaj http://www.akwaswiat.net/bardzo-duze-zbi...t-392.html

Dla mnie to są głupawe pytania. Kiedyś i teraz ludzie walą ile wlezie innych rzeczy typu szafy stosy płytek przed remontem na 1m2 i gitara a co do akwarium to zawsze pytania i wielkie halo. Przecież rozłoży się ten ciężar i uważam, że dawniej lepiej budowali niż teraz bo mieszkam w świerzym bloku i ma pęknięcia a babcia moja w starym z lat 70 i nie widziałem by tam jakieś pęknięcia poważniejsze były. Zresztą wielka płyta jest mocna (żelbeton). To tyle

człowieku mój wuj mieszka w bloku i ma 13 szaf płnych książek w jednym pokoju i podłoga sie trzyma to i pod tym wytrzyma.. a te szafy jakieś pancerne kurde
Temat zamknięty

Skocz do: