• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

kiryski na dnie - pomocy!

Wodę odmulamy raz w tygodniu.
Rzeczywiście są obżarte. Możesz zrobić im głodówkę 3-dniową.

faktycznie może być z przejedzenia... kiedyś miałam podobny problem. swojego węgorka karmiłam mrożona ochotka, sercem wołowym. wiadomo wrzucałam co dzień spore ilości dla węgorka. kirysy mu podjadały i były cholernie ospałe, siedziały stale w jednym miejscu. w konsekwencji kirysy karmiłam granulkami co dzień w małej ilości raz dziennie, a węgorka co 2 (czasem 3) dni (bynajmniej na poczekaniu zjadał swoją porcję) a kiryski odżyły, bo nie miały czego podjadać...

akinom.93 napisał(a):Wodę odmulamy raz w tygodniu.

A w jaki sposób można odmulać wodę?

Odmulaczem.
Powiedz, jak czyścisz akwarium.?

[182l] Wkrótce - Bojownikowo.
[60l] Ogólne - Ramirezy ;)
[25l] Krewetkarium ~~<33
http://www.akwaswiat.net/-25l-pierwsze-k...140-3.html

Myślałem że odmulaczem odmulamy dno a nie wodę Smile

Ahh, fakt Tongue

[182l] Wkrótce - Bojownikowo.
[60l] Ogólne - Ramirezy ;)
[25l] Krewetkarium ~~<33
http://www.akwaswiat.net/-25l-pierwsze-k...140-3.html

A dobrze napowietrzasz wodę ?? i czy masz dobry filtr , kirsy lubią drobny żwirek z zaokroglonymi końcami żeby się nie kaleczyły .

Hmm własciwie to moze byc prawda z tym przejedzeniem, bo przyznam ze pokarmu rybkom nie zaluje Smile Jak czyszcze akwarium ? co dwa - trzy tygodnie odmulaczem po dnie i schodzi mi wtedy odrazu woda, ok 1/3. Wtedy czyszcze gąbke w filtrze, wczesniej popelnialam ten blad, ale teraz juz wiem - w wodzie z akwa. I zdejmuje glony z szyb czyscikiem magnetycznym. No i oczywiscie wlewam czysta wode. Zwirek mam drobny i okragly, wiec nie ma z tym raczej problemu. Ale zastosuje sie do wskazowek i odpuszcze na te 3 dni karmienie, a potem ogranicze ochotke i bede karmic je dwa razy dziennie. Poprostu na etykiecie jest napisane " karm kilka razy dziennie malymi porcjami", no wiec tak robilam. Mam nadzieje ze problem sie rozwiaze, napisze co i jak za jakis czas Smile Dziekuje bardzo wszystkim Smile

No cóż. Głodówka chyba nie wiele dała. Przez trzy dni nie podawałam im jedzenia, i potem karmiłam je raz dziennie. Niestety, stały się co prawda trochę żywsze, ale nadal często widzę je leżące na dnie. Cóż, może taka ich uroda.

Skocz do: