• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Kilka obsad 55 l - akinom.93 - dobre chęci i wprowadzanie w błąd.

akinom.93 napisał(a):Chyba Ty, takie rzeczy jak masz coś to załatwia się na pw. Ty za to piszesz cuda nie z tej ziemi. przeczytaj o tym, a potem zabieraj głos! Nikt nie chce nadmiaru gupików inni hodują specjalnie prócz nich inne ryby, by te je zjadały, lub hodują je an żywy pokarm, a Ty tu głupoty. Nie staraj sie być mądrym początkującym i najpierw poczytaj. To jest moje zdanie i będę sie go trzymać. Rozumiem, że nie masz odwagi pisać na pw, co boisz się?
Cały czas nie mogę się nadziwić Twojemu rozumowaniu Smile

Twoim zdaniem spokojne platki absolutnie nie mogą być utrzymywane w 50 l akwarium, podczas gdy charakterne pielęgniczki już tak...
Najpierw piszesz, żeby trzymać same samce gupików a później, że wpuszczenie jednej samicy nie zaszkodzi. Nie bierzesz pod uwagę, że 1 samica może zostać zamęczona przez kilka samców ?
Do obsady składającej się wyłącznie z ryb preferujących miękką wodę każesz wrzucać kostkę wapienną, jeśli ma tam być dodatkowo ampularia. Nie przyszło Ci do głowy, że polska kranówka jest zazwyczaj znacznie twardsza niż woda z naturalnych siedlisk neonów czy pielęgniczek, natomiast zupełnie wystarczająca dla ampularii ? Poprawiając i tak odpowiednie warunki ślimaka możesz poważnie zaszkodzić rybom...

To tylko kilka uwag, nie chodzi o to, żeby zabronić Ci wyrażać swoje zdanie... Problem w tym, że ktoś może wziąć Twoje bzdurki na poważnie i narobić sobie kłopotów.
Sama zachowujesz się jakbyś dwa dni temu gdzieś coś przeczytała i ze szczątkową teoretyczną wiedzą udzielała porad na forum jako wielki znawca tematu.

Zabieranie głosu z założeniem, że Twoja racja jest jedyną słuszną do niczego nie prowadzi.
Zaakceptuj fakt, że sama jesteś na początkowym etapie zdobywania wiedzy więc nie bierz się za doradzanie, bo więcej z tego szkody niż pożytku.

Niby dlaczego Seoo miałby załatwiać to na PW ?? Całe Twoje zaciekłe nieudzielanie odpowiedzi na pytanie dotyczące Twojej obsady stawia Cię w dość marnym świetle jako doradcę. Rozumiem, że wygodniej byłoby Ci zakończyć spór poza całym forum, ale sęk w tym, aby informacja o zastrzeżeniach co do Twojej wiedzy trafiła do jak największej ilości użytkowników.

Jasne, wszystkim zdarzają się błędy, ale z tego co zdążyłam się zorientować (nie tylko ja z resztą) piszesz byle tylko pisać w prawie każdym temacie nawet jak nie masz o czymś zbyt wielkiego pojęcia. Co chwila wypisujesz bzdury i wprowadzasz użytkowników forum w błąd.

Naprawdę nie jest sztuką powielać czyjeś bezsensowne kłapanie ozorem...

Nie napisałam ile samców, myślałam akurat o 2-3.

Kostka wapienna nikomu jeszcze nie zaszkodziła, napisałam, że są wyjątki ryb, w takim razie potrzebuję się osobnego zbiornika. Kejdi proszę przeczytaj dokładnie i wszystkie moje posty Smile
Myślisz, że nie wiem, ze woda wodociągowa różni się od tej w naturalnym środowisku. To się mylisz. Może dla Ciebie te wypowiedzi tak brzmią, ale w rzeczywistości takie nie są.

Nie możesz wiedzieć co inni uważają na mój temat. To ze parę osób ma jakiś inny charakterek to nie moja wina.

W cale nie uważam, ze moja racja jest jedyna. Tylko jedna z wielu. Niby skąd masz taki pomysł nowy znowu. Ale moja obsada to moja sprawa i nie powinna nikogo innego obchodzić niż mnie. Jakbym chciała ocenę to bym założyła temat. i mało mnie obchodzi światło w jakim mnie widzi parę użytkowników, moderatorów, z mojej strony też nie wyglądacie różowo. A dlatego Seoo na prywatności ma to załatwić, bo taki post jak głupoty wypisujesz nic nie wnosi i powinien dostać bana.

Ozora nie mam jak widać niektórzy go jednak zawierają w gębie, by mieć na tyle brakujących klapek, by jak nie mają argumentów to czepiają się tego co popadnie.

I tak jak mówiłam jak masz jakieś pytania czy szukasz odpowiedzi, to na pewno użyczyłam je już komuś w poście. Wystarczy poszukać.

Pisze z doświadczenia, a to że masz inne zdanie, to Twój problem, temat obsady dobrze sformułowane posty, to że wyczytałaś z wikipedii jakieś bzdury nie uprawnia Cię do udzielania mi zakazów i nakazów. Moderator też od tego nie jest, bo pewnie zaraz zaczną się usprawiedliwienia.

Z całym szacunkiem oczywiście.

Jak jakieś pytania to na pw. Bo przecież forum nie jest do kłótni czy takich dyskusji nie nawiązujących do tematów, co przyczyniacie do tego moją obsadę, która nie powinna was obchodzić.

Jednym z moich akwariów jest:
Dla świętego spokoju:

Akwarium 300l:
4xgurami.

akinom.93 napisał(a):Nie napisałam ile samców, myślałam akurat o 2-3.

Kostka wapienna nikomu jeszcze nie zaszkodziła, napisałam, że są wyjątki ryb, w takim razie potrzebuję się osobnego zbiornika. Kejdi proszę przeczytaj dokładnie i wszystkie moje posty Smile
Myślisz, że nie wiem, ze woda wodociągowa różni się od tej w naturalnym środowisku. To się mylisz. Może dla Ciebie te wypowiedzi tak brzmią, ale w rzeczywistości takie nie są.
Sama przeczytaj swoje posty i zastanów się nad kontekstem zamiast wpierać nam tu po raz kolejny, że to co napisałaś znaczyło zupełnie co innego niż wszyscy zrozumieli.
Dowiedziałaś się, jakie parametry ma woda w akwarium użytkownika któremu poleciłaś kostkę wapienną i zaznaczyłaś, że ma jej nie stosować w akwarium z tamtymi rybami ? Z kontekstu wynikało, że chce mieć ampularię razem z nimi właśnie.
Po co każesz wprowadzać do akwarium czynnik dodatkowo zatwardzający wodę ?
Czy ryby preferujące miękką wodę są wyjątkami? Jeśli nawet tak by było, to o tych właśnie wyjątkach była rozmowa. Smile

Zaznaczam, że przyczepiłam się tylko kilku przypadków, ale podobnych głupot Twojego autorstwa jest na forum znacznie więcej.

akinom.93 napisał(a):Nie możesz wiedzieć co inni uważają na mój temat. To ze parę osób ma jakiś inny charakterek to nie moja wina.
Nie wiem, wolę dmuchać na zimne, bo tamten już był żywo zainteresowany kostką wapienną.
akinom.93 napisał(a):W cale nie uważam, ze moja racja jest jedyna. Tylko jedna z wielu. Niby skąd masz taki pomysł nowy znowu.
Ponieważ nie raz zaznaczałaś, że masz swoje zdanie i go nie zmienisz, żeby nie wiem co...
akinom.93 napisał(a):Ale moja obsada to moja sprawa i nie powinna nikogo innego obchodzić niż mnie. Jakbym chciała ocenę to bym założyła temat. i mało mnie obchodzi światło w jakim mnie widzi parę użytkowników, moderatorów, z mojej strony też nie wyglądacie różowo. A dlatego Seoo na prywatności ma to załatwić, bo taki post jak głupoty wypisujesz nic nie wnosi i powinien dostać bana.
Ten post akurat wnosił więcej niż większość Twojego autorstwa. Za jeden post nic nie wnoszący do tematu nie dostaje się bana. Już by Cię tu z nami nie było Wink
akinom.93 napisał(a):Ozora nie mam jak widać niektórzy go jednak zawierają w gębie, by mieć na tyle brakujących klapek, by jak nie mają argumentów to czepiają się tego co popadnie.
Mogę prosić o przetłumaczenie ? Big Grin
akinom.93 napisał(a):to że wyczytałaś z wikipedii jakieś bzdury nie uprawnia Cię do udzielania mi zakazów i nakazów. Moderator też od tego nie jest, bo pewnie zaraz zaczną się usprawiedliwienia.
Bądź łaskawa nie dopowiadać sobie i nie zmyślać faktów... Co niby wyczytałam w wikipedii i jakie zacznie się znowu usprawiedliwianie ? Smile
akinom.93 napisał(a):Jak jakieś pytania to na pw. Bo przecież forum nie jest do kłótni czy takich dyskusji nie nawiązujących do tematów, co przyczyniacie do tego moją obsadę, która nie powinna was obchodzić.
Ja nie będę powtarzać z jakiego powodu interesowała mnie Twoja obsada.
Gorzej z tym, że masz brzydki zwyczaj odpowiadania tylko na część postu i "niezauważania" niewygodnych pytań.
akinom.93 napisał(a):Jednym z moich akwariów jest:
Dla świętego spokoju:

Akwarium 300l:
4xgurami.
Serdecznie gratuluję. A to 200 l z ogłoszenia też już stoi zalane ? Big Grin

Owszem, w temacie zrobił się mały bałagan, ale niech Cię o to głowa nie boli, zrobi się z nim porządek.

Kiedy mnie nie chodziło i wiem doskonale o tym, ze nie napisałam tego o innym zbiorniku, bo mu jest nie potrzebny.

Głupot? Odzywa się starosta, który pisze same mądrości.

I nie 200l Jeszcze nie zostało zalane. Narazie szukam odpowiedniego akwarium.

I dobrze, niech moderator wykasuje te głupkowate posty.

I sama przyznałaś, w powyższym poście, akapit 4, że moje posty jednak coś wnoszą.

Ile gupików mogę mogę hodować w 54l.
a)same gupiki
b)gupiki z neonami innesa
c)gupiki z neonami innesa i kiryskami
d)gupiki z kiryskami
Ile ich można.
Możecie też coś zaproponować.

Mam jeszcze inne pytanie.
Czy prętnik lub ramireza pielęgniczka może zrobić coś neonom lub kiryskom, otoskom.

akinom.93 napisał(a):Kiedy mnie nie chodziło i wiem doskonale o tym, ze nie napisałam tego o innym zbiorniku, bo mu jest nie potrzebny.

Głupot? Odzywa się starosta, który pisze same mądrości.
Nikt nie wie wszystkiego nawet taki Einstein,a Kejdi wie o 100 razy lepiej.Zachowujesz się jak 3latek któremu wszystko nie pasuje,musi być tak jak on powie i szuka tylko zaczepi aby tą swą modrość powiedzieć.

akinom.93 napisał(a):I dobrze, niech moderator wykasuje te głupkowate posty.
haha,chcesz ich mieć 0?

akinom.93 napisał(a):I sama przyznałaś, w powyższym poście, akapit 4, że moje posty jednak coś wnoszą.

Możesz być z siebie naprawdę dumna.

schwimmen

Gupiki z neonami mają inne wymagania do wody,neony-kwaśna i miękka ,gupiki-twarda i słonawa.

Z obsady możesz mieć np:
1+1 ramireza
8xneon innesa
5xkirysek/otosek

-.-'

Seoo a w tym pierwszym akapicie to sobie wymyśliłeś, to było potwierdzenie.

schwimmen:
1+1 gupik
10 neon innesa
5 kirysek pigmejek

akinom.93 napisał(a):1+1 gupik
10 neon innesa
5 kirysek pigmejek

Obsada kompletnie do bani.
1.Gupiki mają inne wymagania względem wody.
2.Gupików nie trzyma się w parach.
3.Kirysków pigmejów min.9 do tego litrażu.

-.-'

10 litrów to polecam kupić neonka/danio i trzymać jedną rybkę Smile ślimak za duży XD

(16.04.2011, 15:43)Thorgus napisał(a):  10 litrów to polecam kupić neonka/danio i trzymać jedną rybkę Smile ślimak za duży XD

A ja polecam puknąć się w głowę, zacząć zdobywać wiedzę i dopiero później dawać głupie rady.

Skocz do: