16.03.2010, 23:47
akinom.93 napisał(a):Chyba Ty, takie rzeczy jak masz coś to załatwia się na pw. Ty za to piszesz cuda nie z tej ziemi. przeczytaj o tym, a potem zabieraj głos! Nikt nie chce nadmiaru gupików inni hodują specjalnie prócz nich inne ryby, by te je zjadały, lub hodują je an żywy pokarm, a Ty tu głupoty. Nie staraj sie być mądrym początkującym i najpierw poczytaj. To jest moje zdanie i będę sie go trzymać. Rozumiem, że nie masz odwagi pisać na pw, co boisz się?Cały czas nie mogę się nadziwić Twojemu rozumowaniu

Twoim zdaniem spokojne platki absolutnie nie mogą być utrzymywane w 50 l akwarium, podczas gdy charakterne pielęgniczki już tak...
Najpierw piszesz, żeby trzymać same samce gupików a później, że wpuszczenie jednej samicy nie zaszkodzi. Nie bierzesz pod uwagę, że 1 samica może zostać zamęczona przez kilka samców ?
Do obsady składającej się wyłącznie z ryb preferujących miękką wodę każesz wrzucać kostkę wapienną, jeśli ma tam być dodatkowo ampularia. Nie przyszło Ci do głowy, że polska kranówka jest zazwyczaj znacznie twardsza niż woda z naturalnych siedlisk neonów czy pielęgniczek, natomiast zupełnie wystarczająca dla ampularii ? Poprawiając i tak odpowiednie warunki ślimaka możesz poważnie zaszkodzić rybom...
To tylko kilka uwag, nie chodzi o to, żeby zabronić Ci wyrażać swoje zdanie... Problem w tym, że ktoś może wziąć Twoje bzdurki na poważnie i narobić sobie kłopotów.
Sama zachowujesz się jakbyś dwa dni temu gdzieś coś przeczytała i ze szczątkową teoretyczną wiedzą udzielała porad na forum jako wielki znawca tematu.
Zabieranie głosu z założeniem, że Twoja racja jest jedyną słuszną do niczego nie prowadzi.
Zaakceptuj fakt, że sama jesteś na początkowym etapie zdobywania wiedzy więc nie bierz się za doradzanie, bo więcej z tego szkody niż pożytku.
Niby dlaczego Seoo miałby załatwiać to na PW ?? Całe Twoje zaciekłe nieudzielanie odpowiedzi na pytanie dotyczące Twojej obsady stawia Cię w dość marnym świetle jako doradcę. Rozumiem, że wygodniej byłoby Ci zakończyć spór poza całym forum, ale sęk w tym, aby informacja o zastrzeżeniach co do Twojej wiedzy trafiła do jak największej ilości użytkowników.
Jasne, wszystkim zdarzają się błędy, ale z tego co zdążyłam się zorientować (nie tylko ja z resztą) piszesz byle tylko pisać w prawie każdym temacie nawet jak nie masz o czymś zbyt wielkiego pojęcia. Co chwila wypisujesz bzdury i wprowadzasz użytkowników forum w błąd.
Naprawdę nie jest sztuką powielać czyjeś bezsensowne kłapanie ozorem...