• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Apistogramma Borelli Blue

No to ja Ci nie pomoge Tongue bo i nie mam jak

No cóż, mówi się trudno, we wakacje wbijam do Niemiec to może (a raczej na pewno) sprawię sobie takie cuda lub temu podobne, nie wiem czy akurat będę w tym mieście, wiem że będę w Hamburgu, tam też coś będą mieli Wink

[182l] Wkrótce - Bojownikowo.
[60l] Ogólne - Ramirezy ;)
[25l] Krewetkarium ~~<33
http://www.akwaswiat.net/-25l-pierwsze-k...140-3.html

Ależ borellki bardzo łatwo kupić w sklepach Smile Jest tez sporo hodowców w Polsce Smile To proste i polecane początkującym apisto Smile

Eh, może i tak, ale na pewno w moich okolicach nie ma, niedługo jadę do Ostrowa Wlkp może tam coś znajdę.

[25l] Krewetkarium ~~<33

Rybka fajna, ale ta roślina z czerwonymi motywami z pierwszego zdjęcia jeszcze fajniejsza. To żabienica jakaś?

Yacek napisał(a):Rybka fajna, ale ta roślina z czerwonymi motywami z pierwszego zdjęcia jeszcze fajniejsza. To żabienica jakaś?

FitoniaVerschafelta niestety to cos nie jest akwariowe. W sobote juz tego nie bedzie

Flavia napisał(a):Eh, może i tak, ale na pewno w moich okolicach nie ma, niedługo jadę do Ostrowa Wlkp może tam coś znajdę.
To nie tak. Nie wchodzisz do zoologicznego i nie masz podane na tacy. Trzeba rozmawiać z właścicielem to sprowadzi Ci rybki jakie chcesz. Jeżdżą na giełdy akwarystyczne w końcu Wink Podajesz swój nr. , dajesz zaliczke i dostajesz co chcesz. A na giełdach borelek jak mrówek, bo to jeden z najczęstszych gatunków obok kakadu Wink Z apisto od wielu lat najpopularniejsze są kakadu, borelki i triffki Smile Reszta gatunków dopiero od niedawna gości w polskich akwariach.

Pysia napisał(a):Nie wchodzisz do zoologicznego i nie masz podane na tacy. Trzeba rozmawiać z właścicielem to sprowadzi Ci rybki jakie chcesz. Jeżdżą na giełdy akwarystyczne w końcu Wink Podajesz swój nr. , dajesz zaliczke i dostajesz co chcesz. A na giełdach borelek jak mrówek, bo to jeden z najczęstszych gatunków obok kakadu Wink Z apisto od wielu lat najpopularniejsze są kakadu, borelki i triffki Smile Reszta gatunków dopiero od niedawna gości w polskich akwariach.

Z kakadu jeszcze bym się zgodził,ale pozostałe pielęgniczki nie są tak popularne. Byłem kilka razy na krakowskiej giełdzie i nigdy nie spotkałem borelek, trifek a tym bardziej rzadszych gatunków pielęgniczek.

Pysia napisał(a):A na giełdach borelek jak mrówek
Poszukuję już ponad pół roku tych rybek. Trafiłem tylko raz w sklepie zoologicznym. Kupiłem ,ale nie były w najlepszej kondycji i niestety były zgonySad.
Dobre wyjście to forum i pytania do osób,które mają i mogą podzielić się przychówkiem.

A ja na borellki natykam się co rusz w zoologach. Spokojnie je tez można w nich zamówić. Trifki też Wink
Nawet miałam zakupić borellki. Ale oferowane rybki były tak małe, że niemożliwym było odróżnienie płci. Kilkakrotnie tak miałam i się poddałam.

Popytam tu i tam i może coś z tego wyjdzie. Wink

[25l] Krewetkarium ~~<33

Skocz do: