23.01.2010, 19:58
Odsyłane są osoby zadające idiotyczne/powtarzające się/bezsensowne/itp pytania, albo po prostu są zbyt leniwe aby wklepać poszukiwaną nazwę i samemu znaleźć jej opis.
mezatkaWariatka napisał(a):Ale każdy tworzy zbiornik taki jak mu sie podoba,Po co więc pytasz ludzi jakie ryby masz wpuścić do SWOJEGO akwarium ?
(...)
Wydaje mi się poza tym, że akwarystyka powinna mieć trochę polotu, i to w każdym z nas, aby tworzyć zbiorniki takie, które były by częścią zdrowej natury, a nie dyktować każdemu ile i jakich gatunków powinno się trzymać w xxx litrach.
mezatkaWariatka napisał(a):wiec czy bedzie miał muszelki czy całe akwa w roślinach, nie należy tego komentować jako tandetna parodia.Jeszcze nie widziałam Twojego akwarium i mogę sobie najwyżej wyobrażać jak wygląda akwarium słodkowodne, którego właściciel stara się aby wyglądem zbliżone było do morskiego.
mezatkaWariatka napisał(a):Tak naprawde, to mamy w domach kawałek podwodnego a zarazem tajemniczego świata,który w rzeczywistości rządzi się swoimi prawami, a za sprawą łaski pozwala nam się obserwować i śledzić.O kurcze

mezatkaWariatka napisał(a):Jeszcze chciałam dodać, że to, iż ktoś jest moderatorem nie ma prawa ostro krytykować czyichś błędów.W pełni się zgadzam, nie trzeba być moderatorem aby móc krytykować czyjeś błędy wynikające i ignorancji czy lenistwa.

mezatkaWariatka napisał(a):Kejdi-przejrzałam bardzo dużo twoich odpowiedzi na czyjeś pytania. Po co jest forum, skoro odsyłacie innych do googli?Kaef już Ci wszystko pięknie wytłumaczył, ale odeślę Cię jeszcze do jednego tematu :
Kejdi napisał(a):Po co więc pytasz ludzi jakie ryby masz wpuścić do SWOJEGO akwarium ?po to, zebyś nauczyła sie czytać:
Kejdi napisał(a):O kurczeto po co zajmujesz sie akwarystyką skoro uważasz, ze dręczymy ryby??
Tak naprawdę to w większości wypadków dla własnego kaprysu sprowadzamy do domu stworzenia którym nie umiemy/nie jesteśmy w stanie zapewnić odpowiednich warunków i najzwyczajniej w świecie je dręczymy...
mezatkaWariatka napisał(a):po to, zebyś nauczyła sie czytać:Więc formułuj zdania tak, aby były proste i klarowne.
"aby tworzyć zbiorniki takie, które były by częścią zdrowej natury"
mezatkaWariatka napisał(a):to po co zajmujesz sie akwarystyką skoro uważasz, ze dręczymy ryby??Pisałam już o tym kiedyś na forum. To taki mój mały dylemat
osobiście staram się zapewnić zwierzętom jak najlepsze warunki, jednak większość akwarystów (nie mówię, że Ty i nie mówię, że większość forum) dba przede wszystkim o swoje zachcianki, przez lenistwo i ignorancję wydaje im się, że skoro ryba ma wodę i jedzenie a w dodatku jest w stanie pływać to jest w akwarium bardzo szczęśliwa. mezatkaWariatka napisał(a):a nie uważasz, ze jako moderator powinnaś być bardziej objektywna , a nie komentować coś jako badziewne, czy tandetne?? O to mi chodzi, a nie o jakąś agresje wobec forumowiczów, czytaj dziwczyno!!!;PCzytam i dalej nie rozumiem o co Ci chodzi...

Flavia napisał(a):Wybieramy obsady takie, żeby rybom było dobrze... Natura mówisz? W naturze ryby nie są otoczone szkłem... A obsady dobierane są także wg. potrzeb ryb, są takie które lubią cieplejszą wodę i takie które wolą zimniejszą...Poza tym, obawiam się, że 3 neony na 200 l mogłoby się okazać przerybieniem

Flavia napisał(a):A jak według Ciebie powinno wyglądać naturalne akwarium?Ja też czekam na odpowiedź.
febra2005 napisał(a):witam posiadam baniak 250l moja załoga to 7molinezi 3 bocje wspaniałe 2 sumy ciemno plamiaste około 15cm 8 mieczyków 1 glonojad 6 neonek mam pytanie czy tych ryb nie jest za dużo i czy moge dodac troche soli i ile tej soli na taki baniakNie wiem jaki to gatunek suma, możesz sprecyzować ? Jeśli sam nie wiesz, to zapraszam do tematu :
mezatkaWariatka napisał(a):dobra,bez sensu jest ta konwersacja. Poprostu zirytował mnie fakt,że prosiłam o pomoc a ktoś nazwał to co opisywałam tandetą.Ja nazwałam tandetą raczej to co sobie sama wyobraziłam, więc tym bardziej się tym nie przejmuj

mezatkaWariatka napisał(a):Chodziło mi o bardziej kąkretną wypowiedź, a w googlach takiej informacji nie znajde.Znajdziesz, znajdziesz.
mezatkaWariatka napisał(a):wygląda bardziej jak malawi, tylko troszkę więcej roślin. Postaram się dodać zdjęcia w najbliższym czasie, aby nie było porozumieńMyślę, że tak będzie najlepiej