2
Posiadam akwarium 60 l i mam w nim następujące rybki:
4x kirysek panda
6x bojownik syjamski (1 samiec + 5 samic)
1x zbrojnik niebieski
2x krewetka
9x neon czerwony
Mam w akwarium wiele roślin i wygląda na to że wszystkie ryby dobrze czują się w swoim towarzystwie. taką obsade mam kilka dni, i mam do was pytanie. Czy to akwarium nie jest przepełnione? Mi się wydaje że wszystko jest ok ale prosze Was o wyrażenie swojej opinii.
7
Było już wiele tematów dotyczących obsady do tego litrażu.Jedyne co mogę ci doradzić to oddaj zbrojnika(a duży do twojego akwarium) ,bojowniki powinno trzymać się w haremach(proponuje oddać 3 samice),dokup krewetek.
Pozdrawiam ;-)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.01.2010, 00:59 {2} przez
rafiksrz16.)
2
hmm a czemu mam oddać zbrojnika? wiem że mówi się że te rybki potrzebują większych zbiornikow ale ten jest jeszcze bardzo młody i mały. a poza tym nie raz widizalm już jak trzymano te rybki w takich i jeszcze mniejszych zbiornikach
2
no właśnie się zastanawiałam nad tym co napisał rafiksrz16, ja słyszałam właśnie że samiec dobrze czuje się w obecności wielu samic.
a ilu litrowe akwarium miałabym kupić by mieć w nim zbronika albo nawet parkę?
14
nataliaa napisał(a):hmm a czemu mam oddać zbrojnika? wiem że mówi się że te rybki potrzebują większych zbiornikow ale ten jest jeszcze bardzo młody i mały. a poza tym nie raz widizalm już jak trzymano te rybki w takich i jeszcze mniejszych zbiornikach 
Ci ludzie, co trzymali je w tych baniakach męczyli je

Lepiej go oddaj.
[182l] Wkrótce - Bojownikowo.
[60l] Ogólne - Ramirezy ;)
[25l] Krewetkarium ~~<33
http://www.akwaswiat.net/-25l-pierwsze-k...140-3.html
2
aha no dobra, dzieki za rady.
1
nataliaa napisał(a):Posiadam akwarium 60 l i mam w nim następujące rybki:
4x kirysek panda
6x bojownik syjamski (1 samiec + 5 samic)
1x zbrojnik niebieski
2x krewetka
9x neon czerwony
Mam w akwarium wiele roślin i wygląda na to że wszystkie ryby dobrze czują się w swoim towarzystwie. taką obsade mam kilka dni, i mam do was pytanie. Czy to akwarium nie jest przepełnione? Mi się wydaje że wszystko jest ok ale prosze Was o wyrażenie swojej opinii. 
Ja proponuje:
6 kirysków panda
10 neonów czerwonych
6 krewetek amano
4 bojowniki syjamskie ( 1 samiec + 3 samice) lub 1+1 pielegniczek ramiraza