• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Usunięcie tła strukturalnego

Witam, mam takie pytanie. Planuję usunąć tło strukturalne z akwarium 54L, zachodzi glonami i nie ładnie już wygląda. Czy nie spowoduje to zmiany równowagi w akwarium gdy nagle to co za tłem pojawi się w całości zbiornika?

Jak wyciągniesz tło to syf odessiesz wężem do wiadra... nie widzę problemu , a z równowagą nic się nie stanie

Troche sie jedynie waham czy zostawić, czy usunąć i dac naklejone tło... świetlówka przysporzyła glonów w górnej części, chyba lepiej tak zrobić bo szybe z tyłu zawsze można wyczyścić a takie tło... brzydota...

Możesz sobie zrobic tło ze styropianu na tył akwa (Popalone zapalniczka)... Pomalowane na czarno. Wygląda jak skała.

Cytat:chyba lepiej tak zrobić bo szybe z tyłu zawsze można wyczyścić a takie tło
...nie zastanawiaj się - wywalaj. Ja mam to już z głowy u siebie - ten sam problem, tyle że jak miałem tło wewnętrzne 9jak by styropian), które się przylepiało silikonem, więc musiałem restartować zbiornik ale nie żałuję, podczas podmiany gąbeczka w dłoń i zrobione

6x Kirysek (1x lamparci, 5x panda)
1+1 Bojownik

Znaczy, ze odradzacie wkladania takiego tla do zbiornika ?

http://sklep-zoo.com/sklep/product_info....ts_id=2611
...takie miałem - pięknie wygląda ale chyba ze względu na swoją porowatą strukturę wszystko się jego czepia (mówię o glonach) - osobiście nie polecam. Zastosowanie tła zewnętrznego jest bardziej praktyczne

6x Kirysek (1x lamparci, 5x panda)
1+1 Bojownik

Dzięki chłopaki, to dzisiaj działam z tym! Tło było ok do czasu jak w 54L miałem 15W, dołożyłem kolejne 15W roślinność yahoooo ale i glony na listkach, no a na tle to zaraz pod ta drugą świetlówką...

Mam ten sam problem. Posiadam tło strukturalne,chcę wyjąć,tylko kwestia jest tak,ze w aqwa są ryby,a podłoże to podłoże acuisubstrate oraz żwirek. Jak wyjmę tło,to woda się zabrudzi,co zrobić z rybkami???????Restart????

why not just google it

Skocz do: