09.01.2010, 20:27
09.01.2010, 23:19
Paletki masz super, ale te ph to faktycznie przydało by się obniżyć.
Nie rozważałeś czasem takiej opcji żeby zostawić w akwa jedną parę paletek i spróbować odchować młode? Oczywiście jak obniżysz ph wody.
Pozdrawiam i powodzenia życzę.
Nie rozważałeś czasem takiej opcji żeby zostawić w akwa jedną parę paletek i spróbować odchować młode? Oczywiście jak obniżysz ph wody.
Pozdrawiam i powodzenia życzę.
moje roślinne 250l:
http://www.akwaswiat.net/-250-roslinne-z...11498.html
roślinne krewetkarium128l:
http://www.akwaswiat.net/-128l-roslinne-...15416.html
10.01.2010, 12:26
na samą prawą stronę dałbym dużą żabienicę i akwa by było ok;]
12.01.2010, 13:07
kolcubuch napisał(a):Mierzyłem niedawno to było GH 5, KH 4, PH~7,5 Teraz pracuję nad zmniejszeniem PH bo GH jest wystarczająco małe.
Dobrała się druga para chyba i jak ta duża niebieska paleta czyli zapewne samiec gryzie się z drugim samcem to aż słychać chrupanie.
EDIT:
Złapałem je na gorącym uczynku
Czy przy takim PH nie masz problemow z paletkami? Stres itd? Miales problem z jakimis chorobami etc? Zastanawiam sie nad zakupem paletek ale troche obawiam sie ich sklonnosci do roznych chorob.
12.01.2010, 13:20
Nic się z nimi nie działo. Jednej tylko raz coś wyskoczyło na boku, wyglądało jak pryszcz ale się zagoiło w 2 dni.
18.01.2010, 22:58
20.01.2010, 20:22
Fajne akwarium.Może jakiś trawnik z blyksy po lewej lub prawej stronie?
A co do paletek to masz najprawdopodobniej:
1xpigeon blood
2xmarlboro red
1xbrilliant turkus
1x wydaje mi się że to red turkus(na 50%)
Nie jestem wszystkich pewien na 100% ale na jakieś 80%.
A co do paletek to masz najprawdopodobniej:
1xpigeon blood
2xmarlboro red
1xbrilliant turkus
1x wydaje mi się że to red turkus(na 50%)
Nie jestem wszystkich pewien na 100% ale na jakieś 80%.
-.-'
21.01.2010, 19:27
No,NO Gratuluję Parki oj mają one popęd mają 
Akwarium Super się prezentuje tylko ta woda nie daje ci widzę spokoju, ale jest lepiej
Myślałeś o przeniesieniu do jakiegoś pojemniczka zapłodnionej ikry paletek i odchowaniu czegoś ?? Czy one koniecznie muszą być karmione na początku przez rodziców wydzieliną?
Super by było, gdyby ci się udało coś odchować,czego ci oczywiście życzę.
Pozdrawiam

Akwarium Super się prezentuje tylko ta woda nie daje ci widzę spokoju, ale jest lepiej

Myślałeś o przeniesieniu do jakiegoś pojemniczka zapłodnionej ikry paletek i odchowaniu czegoś ?? Czy one koniecznie muszą być karmione na początku przez rodziców wydzieliną?
Super by było, gdyby ci się udało coś odchować,czego ci oczywiście życzę.
Pozdrawiam
21.01.2010, 19:40
Brzeku napisał(a):Akwarium Super się prezentuje tylko ta woda nie daje ci widzę spokoju, ale jest lepiejJuż jest normalna

Brzeku napisał(a):Czy one koniecznie muszą być karmione na początku przez rodziców wydzieliną?
Muszą
23.01.2010, 19:16
Masz system RO?
Jaką masz temperaturę?
ph jest za wysokie.
Mierzyłeś NO2 i NO3?
Jaką masz temperaturę?
ph jest za wysokie.
Mierzyłeś NO2 i NO3?
-.-'
« Starszy temat | Nowszy temat »