1
a co myślicie o takim podłożu czy jest lepsze od innych tańszych i czy
pod spód dać mniejszą granulacje taką między 1-3 mm, a na wierzch większą czy całe podłoże usypać w jednolitych granulkach.
podłoże
6
Może po prostu trzeba nieco zadbać o akwarium. Zamiast utrzymywać taki syf w zbiorniku, zabierz się za jego pielęgnację.
126 L
Masz problem z moderatorem? Wydaje Ci się, że masz rację?
Daruj sobie. To i tak nie ma sensu.
1
nie wszystko sie da usunąć
kamyczki z czasem robią sie brudne i chyba jedyny sposób to ponowne ich wypłukanie a to wiążę sie z cała renowacją akwa
8
orel1988 napisał(a):kamyczki z czasem robią sie brudne i chyba jedyny sposób to ponowne ich wypłukanie a to wiążę sie z cała renowacją akwa
Jeśli prawidłowo dbasz od początku nic się brudne nie będzie robić. Należy tylko kontrolować sytuację w zbiorniku. Pilnować aby rybki czyszczące nadążały z jedzeniem nieczystosci, podmiany wody równiez korzystnie wpłyną zresztą jak całokształ pielęgnowania baniaka i żwirek bedzie czysty.
9
co Ty [cenzura]?
wszystko zależy od ryb jakie masz, jak je karmisz i ile masz roślin
im więcej roślin tym trudniej jest pozbierać "syf" im więcej mieczyków i molinezji (ryb "azotowych") tym więcej gówienek zalega.
Jak miałem ciemno i jakieś 15 neonów to byłem spokojny, ale jak wysypałem plaże to po 2 dniach się przeraziłem jak one
srakają ? że co ?
i jestem podobnego zdania: białe jest bardzo trudno utrzymać w
czystości mając baniak dla ryb.
a co sądzicie o aqua substrate II? coś dodać czy wysypać same?
Pisz poprawnie, nie używaj brzydkich wyrażeń !
Z glonami jest jak z
kobietami - cięzko im dogodzić by się w końcu odczepiły ;)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08.08.2012, 12:17 {2} przez
deadhorse.)
8
Nie [cenzura] tylko dzielę się wiedza jaka posiadam, na pewno nie pisze tutaj dla uprzykrzenia komuś życia. Co do piasku ja mam już kilka tygodni i jest czysto, co do kału rybek to dobry filtr powinien załatwić sprawę. Pozdrawiam.
Nie używaj brzydkich wyrażeń !
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19.01.2010, 15:46 {2} przez
Kesi.)
19
9
Cytat:Nie pieprze tylko dzielę się wiedza jaka posiadam, na pewno nie pisze tutaj dla uprzykrzenia komuś życia. Co do piasku ja mam już kilka tygodni i jest czysto, co do kału rybek to dobry filtr powinien załatwić sprawę. Pozdrawiam.
a ile masz L i jakie rybki?
z resztą, same okrzemki potrafią zapaskudzić piach
Z glonami jest jak z
kobietami - cięzko im dogodzić by się w końcu odczepiły ;)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08.08.2012, 12:15 {2} przez
deadhorse.)
8
60l Obsada: Razbory klinowe x12 kirysyx5 otosyx5 i dokupuje jeszcze pielęgnice ramireza.
Piach póki co czysty, a ryby śmigaja od miesiaca.
1
A więc obsada jaką planuję to:
2x pielęgnica pawiooka
4x pielęgnica papuzia
2x trzciniak
2x plecostomus
3x akara błękitna
Na dno chciałbym dać żwir, najbardziej spodobał mi się grys bazaltowy i tu jest problem. Jaka granulacja tego żwiru byłaby najodpowiedniejsza do mojej obsady? Z góry dzięki za odpowiedź i pozdrawiam.
Tematy zostały połączone.
Korzystaj proszę z opcji SZUKAJ - Kejdi
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25.01.2010, 14:14 {2} przez
Kejdi.)