• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Jaki kubełek wybrać do 300l ?

Piszesz tak chaotycznie, że nikt Cię nie zrozumie.
Jaki ma sens marnowanie 100zł na filtr, którego nie będziesz używał.
Nie lepiej poczekać, dozbierać, skompletować sobie wszystko powoli i dopiero postawić nowe akwarium ?
Jak stawiasz nowy zbiornik to po co wywalać kasę na bakterie, które i tak zasiedlą akwarium podczas dojrzewania, podstawy akwarystyki się kłaniają.

Każdy temat w tytule powinien zawierać ogólny opis problemu.
Pisz poprawnie !

Od czasu stworzenia Internetu ruch obrotowy Ziemi jest przede wszystkim napędzany przez zbiorowe obracanie się nauczycieli języka polskiego w grobach.

Akwarium już kupione, tylko potrzebuję nazbierać na resztę.
Akwarium mam 120x50x50 300l a i tak ten by chodził 2 lata lub więcej póki nie nazbieram na kubełka, bo jeszcze szafkę muszę kupić.
Muszę mieć kubełka min. 1000l/godz. gdyż docelowo mają być w nim 2 żółwie a ceny takich to około 400zł. za firmówkę .
Nie wiem też czy ta kaskada jest dobra.

Właśnie że się trzyma bo to jeden z lepszych pokarmów i żółw ma możliwość samodzielnego upolowania a warunki są takie same tyle że żółw potrzebuje wyspy rybki nie a i tak przeważnie każdy ma wyspę nad akwarium wiec można wody nalać do pełna i rybki też mają dobry byt tyle że zazwyczaj są w akwarium krótko bo zostają zjedzone mówię tu i gatunkach żółwi potrzebujących dużo wody bo są takie co potrzebują jej mało ale dla mojego są wskazane rybki .

"Piszesz tak chaotycznie, że nikt Cię nie zrozumie."

x2

Przepływ nie jest ważny.Najważniejsza jest pojemność mediów filtracyjnych.Do 300l najlepszy będzie jakiś porządny kubełek.FZN-2 może nie dać rady a tym bardziej bym nie ryzykował,jeśli twoje żółwie są warte 400zł/sztukę

ps: "a i tak ten by chodził 2 lata lub więcej puki nie nazbieram na kubełka"

W ogóle nic nie rozumiem.Po polsku to raczej nie jest.

Znaczy ze na tego fnz3 100zł. mam bo parametry najlepsze w tej cenie co znalazłem i z tego co się orientuję to aquaell to porządna firma ale mogę się mylić a i tyle mi czasu trzeba by kupić pożądny kubełek bo muszę uzbierać tak 400zł. i tak z 2-3 lata tyle kasy muszę zbierać tymczasowo jakiś musi być a uważam że chyba ten lepszy niż wewnętrzny a żółwie są zwykłe to znaczy na razie jest 1 żółtobrzuchy a jak zrobię akwarium 300l. to dojdzie jakiś 2 a i jest za darmo bo ktoś go miał w koszmarnych warunkach i go dostałem ponoć miał być że wszystkim a miał tylko akwarium 10l lub nawet mniej bez grzałek filtrów itp.siostra go przyniosła. więc straty kasy by nie było tylko kochanego pupila. Dziękuję za już okazaną pomoc i liczę na dalszą pomoc pozdrawiam.

DawidK1 czy ty urodziłeś się i mieszkasz za granicą ?
Piszesz jak Kali mieć Kali chcieć i sam nie wiedzieć co mieć na myśla :/
Po polsku proszę, pełnymi zdaniami z sensem, składnią i bez błędów.
Nie będziemy w stanie Ci odpisać skoro nie mamy pojęcia co Ty w ogóle piszesz i o co Ci chodzi.

Każdy temat w tytule powinien zawierać ogólny opis problemu.
Pisz poprawnie !

Od czasu stworzenia Internetu ruch obrotowy Ziemi jest przede wszystkim napędzany przez zbiorowe obracanie się nauczycieli języka polskiego w grobach.

Skocz do: